Van Walle en Van de Voorde: "Bond volgt ambitie van spelers met nieuwe coach"

wo 14/03/2018 - 16:48 Andrea Anastasi is de nieuwe bondscoach van onze nationale mannenvolleybalploeg. Internationals Gert Van Walle en Simon Van de Voorde zijn alvast blij met de keuze voor de Italiaanse topcoach? "Hij is net als Vital Heynen temperamentvol", zegt Van Walle.

Van Walle: "Waardige opvolger van Heynen"

"Ik ken Anastasi van naam en als coach bij Gdansk", zegt Aalst-volleyballer Van Walle, die vorig jaar bij Katowice in Polen Gdansk partij gaf. "Maar op persoonlijk vlak ken ik hem nog niet."

"Hij is een topcoach. Zijn palmares spreekt voor zich. Ik hoop dat hij iets kan bijbrengen en sowieso een meerwaarde kan zijn voor de ploeg. Hopelijk kan hij ons zo naar een hoger niveau tillen. Dat gebeurde geleidelijk aan al, dus ik heb er wel goeie hoop op."

De keuze voor Anastasi is een duidelijk signaal van de bond naar de spelers toe: "Inderdaad. Ze konden evenzeer iemand met een minder palmares of minder ervaring nemen, maar ze hebben echt wel gezocht naar een waardige opvolger van Vital Heynen in de eerste plaats."

"Maar ten tweede naar iemand die ons naar een hoger niveau kan tillen en eventueel prijzen kan pakken. Ik vind dat positief naar de spelers toe."

"Temperamentvol zoals Heynen"

Van Walle verwacht geen te grote verschillen met de aanpak dan onder Heynen: "Al heeft iedere coach natuurlijk zijn eigen methodes en manier. Ik weet dat het een temperamentvol persoon is en dat is wel goed voor deze groep. Vital Heynen is dat ook en dat is goed uitgedraaid."

"Het is afwachten hoe hij de spelers zal laten werken. Sommigen willen de spelers wat vrijer laten, anderen houden het liever kort. Ik ben echt benieuwd."

De uitdagingen volgen elkaar snel op voor België. Dit jaar is er het WK, volgend jaar het EK in eigen land en daarna desgevallend de Spelen in Tokio.

"Van iedere sporter is het de grootste droom om de Olympische Spelen te halen. Uiteraard blijven we daar hard voor werken. We weten dat het heel moeilijk is voor een Europese ploeg, maar we hopen dat te bereiken."

Van de Voorde: "Bond toont de ambitie van de spelers en de coach"

Ook voor Red Dragon Simon Van de Voorde is  Anastasi een bekende naam. "Ik heb wel nog nooit met hem mogen werken, dus ik ben ook benieuwd. Hij liet al meteen blijken dat hij zijn mooie palmares nog wil uitbreiden met België."

Ook Van de Voorde vindt de keuze van de bond positief: "Dominique Baeyens zette de eerste stap, Vital Heynen duwde daarop voort en dat bracht groeiend succes mee. Daarom ben ik heel blij dat de bond zegt dat deze selectie het potentieel heeft om zelfs nog verder te raken. Met deze coach laat de bond zijn ambitie blijken, de ambitie die ook bij de spelers en de coach zit."

"Ik denk dat alle spelers geïnteresseerd zijn om met zo iemand te mogen werken. Ik hoop dat we ons proces voortzetten en de Olympische Spelen halen. Voor mij zou dat de kers op de taart zijn."