Italiaanse succescoach volgt Heynen op bij Red Dragons

wo 14/03/2018 - 14:42 De Belgische volleybalploeg heeft een nieuwe coach. Andrea Anastasi neemt het roer over van Vital Heynen. De 57-jarige Italiaan won in het verleden onder meer twee keer het Europees kampioenschap en twee keer de World League.

CV vol eremetaal

Na het vertrek van Vital Heynen naar Polen moest de volleybalfederatie op zoek naar een opvolger. Met Andrea Anastasi haalt ze een ervaren coach in huis.

De cv van de Italiaan staat vol eremetaal. Als bondscoach van Italië, Spanje en Polen won hij twee keer het EK en twee keer de World League.

De komende jaren moet Anastasi België naar successen loodsen. In september is er het WK, volgend jaar het EK in eigen land en in 2020 de Olympische Spelen in Tokio.

Anastasi tekende een contract tot en met volgend jaar. Als hij België in Tokio krijgt, wordt de overeenkomst verlengd.

"Fantastische Deroo"

Andrea Anastasi combineert de Red Dragons met zijn Poolse club. Met Gdansk versloeg hij onlangs nog het Kedzierzyn van Sam Deroo in de bekerfinale.

"Een fantastische speler. Ik ben er zeker van dat hij onder mij nog beter zal spelen", grapt de Italiaan. "De reden waarom ik coach word heeft ook te maken met de goede Belgische spelers in België, Frankrijk, Italië, Iran en over de hele wereld. Ze hebben een heel goede nationale ploeg."

"Ik ben trots om coach van België te worden. Ik wil hen helpen grootse resultaten neer te zetten."