Depestele: "Voelde me meteen thuis in Argentinië"

vr 12/01/2018 - 10:59 Volleyballer Frank Depestele is aan zijn Argentijns avontuur begonnen met 2 overwinningen in evenveel wedstrijden. "De aanpassing is vlot verlopen", vertelt hij. "Al is het hier niet te vergelijken met Europa."

Frank Depestele verliet eind december zijn club Aalst om in Argentinië te gaan spelen. Intussen zijn we 2 wedstrijden verder, wedstrijden die Depestele en zijn club Bolivar wonnen. "Ik heb maar 4 trainingen gehad met de ploeg, maar het klikte vrij snel", vertelt hij.

"Die wedstrijden zijn goed om er meteen ingegooid te worden, dat is altijd beter dan trainingen. Er moeten nog dingen verbeteren, maar daarvoor moeten we nog meer trainen."

"Het is weer een ander leven dan in België. Het is minder druk, het leven gaat wat rustiger. Argentinië is ook een groot land, we hebben al 2 reizen achter de rug. We hebben al 12 uur met de bus gereisd. Het is een ervaring op zich, maar tof om mee te maken."

"Er is wel veel armoede. Het is niet te vergelijken met Europa. Ook de zalen zijn anders, zalen waar het 35 graden is, met veel muggen en vogels binnen. Of volleybal populair is in Argentinië? Ik denk het wel, de zaal was toch 2 keer vol."

Belga

"Ervaring die ze mij niet kunnen afpakken"

"Mijn familie komt volgende maand. Ik kijk daar wel naar uit. Ik word hier wel goed aanvaard en heb mijn bezigheid met het volleybal. Maar een beetje gezelschap zou wel leuk zijn natuurlijk. Maar dit is een ervaring die ze mij niet kunnen afpakken, qua volleybal en leven hier. Dat is tof om mee te maken."

"Eind februari spelen we in Brazilië nog de finale van de final four van de tegenhanger van de Champions League. Daarna beginnen de play-offs. Dan zal het wel druk zijn. En je wil toch een prijs pakken", besluit hij.