Topvolley Antwerpen: "Volgend seizoen opnieuw een mannenploeg"

ma 08/01/2018 - 15:39 Dit seizoen kon Topvolley Antwerpen niet deelnemen aan de mannencompetitie door openstaande schulden. Momenteel wordt er achter de schermen volop gewerkt om volgend jaar opnieuw een mannenploeg op de been te krijgen.

"Het is de bedoeling dat er volgend jaar opnieuw een mannenploeg in actie komt in Antwerpen", zegt manager Tim Verreth. "Om dat te verwezenlijken moet er wel nog heel wat gebeuren. De voorbije zomer is er al hard gewerkt en zijn er enkele nieuwe mensen opgestaan om de schulden uit het verleden voor eens en voor altijd te dichten."

"Maar we bevinden ons in een moeilijk klimaat met alles wat er is gebeurd. Om aan de nieuwe competitie te beginnen hadden we bijna 500.000 euro nodig en die werd, door de negatieve publiciteit, niet gevonden. Toen is er wijselijk beslist om niet aan de competitie te beginnen om niet dezelfde fouten te maken als in het verleden."

"Dit besluit heeft geen deugd gedaan aan de geloofwaardigheid van Topvolley Antwerpen. Hierdoor is het ook moeilijk om aan potentiële sponsors te laten zien wat er hier allemaal mogelijk is."

"We zijn te snel gegroeid"

"We zijn te snel gegroeid", gaat Verreth voort. "Wij waren razend ambitieus en wilden Maaseik en Roeselare meteen het vuur aan de schenen leggen. Maar na ongeveer 2 jaar zagen we dat er onvoldoende gelden binnenkwamen. "

"Het zou, volgens mij, fout zijn om een nieuwe club te starten en het verleden te laten voor wat het is. Het is onze plicht om het laatste deel van het probleem nog op te lossen."

"Uiteindelijk is het het belangrijkste om een nieuwe overnemer te vinden voor de club. Dit moet iemand zijn die zich achter het project wil zetten en de club bestuurt zoals het hoort."

"Het is mijn diepste droom dat er opnieuw mannenvolleybal in Antwerpen is."

Harry De Koning: "Ik ben best hoopvol over de toekomst van de club"

Om de schulden van de club aan te pakken werd in samenwerking met de Stad Antwerpen een task force opgericht. "Deze werkt op twee vlakken", zegt Harry De Koning, lid van het task force. "Enerzijds gaan we op zoek naar een nieuw bestuur- en managementstructuur en anderzijds verzamelen we nieuwe partners en sponsors, die broodnodig zijn om deze club leven te geven."

"Voor de herenploeg, de damesploeg en de jeugdacademie samen, moet er een budget tussen 500.000 euro en 600.000 euro ter beschikking zijn. Daar zijn ofwel veel sponsors voor nodig ofwel 1 grote al lijkt mij dat opportuun."

"Het verleden heeft geen goed gedaan, want door de problemen zijn we een stuk van onze geloofwaardigheid verloren. Maar stilaan komt het vertrouwen terug, zo hebben we een 50-tal bedrijfsleiders uit het Antwerpse die hier een netwerkevent hebben. Ik ben wat dat betreft best hoopvol."

"Volgend seizoen moeten we terug een mannenploeg op de been hebben in Antwerpen. Het zou wel kunnen dat dit niet in de Liga A zou lukken en we dus een stapje lager moeten beginnen."

"De volleybalfamilie in Antwerpen mist de mannenploeg, maar we zijn er zeker van dat dat terug komt."

Bekijk de reactie van Harry De Koning:

VRT ???media.video.type.mz_vod???