Simon Van de Voorde gaat volleyballen "als god" in Iran

di 08/08/2017 - 16:18 Volleyballer Simon Van de Voorde heeft een opvallende transfer beet: hij verlaat het Italiaanse Trentino voor Paykan Tehran in Iran. "Volleybal is er sport nummer 1", verklaart hij. "Spelers worden er een beetje als goden beschouwd."

Geen voor de hand liggende keuze: Simon Van de Voorde gaat volleyballen in Iran. Zijn contract was ten einde bij Trentino en de plaatsjes in de Italiaanse competitie zijn duur.

Ik kan bij Paykan Tehran samenspelen met de beste passeur van Iran.
Simon Van de Voorde

"Maar plots kwam Iran opdagen", vertelt Van de Voorde. "Niet alleen sportief - ze spelen in de World League - maar ook financieel een interessante bestemming. Ik wil er nieuwe ervaringen opdoen."

"Volleybal is sport nummer 1 in Iran. Sommige spelers worden er als goden beschouwd. Paykan Tehran is een van de succesvolste clubs in Iran, vorig jaar eindigden ze tweede in de competitie. Bovendien kan ik er samenspelen met de beste Iraanse passeur. Dat maakt het allemaal heel interessant."

"Ik zal wat moeten aanpassen aan de Iraanse cultuur, maar het wordt een ervaring. Het schrikt me zeker niet af. Na het EK trek ik meteen naar daar."

Tweet: