Zuid-Koreaans geld lokt Van den Dries: "Ik houd van zo'n avontuur"

wo 17/05/2017 - 07:16 Bram Van den Dries (27) heeft een lucratief contract in de Zuid-Koreaanse volleybalcompetitie te pakken. "Spelers die hier aan de slag gaan, komen er nooit slechter uit", zegt de Red Dragon aan Sporza.

"Ik werd als eerste speler gekozen"

Bram Van den Dries keerde gisteren terug uit Zuid-Korea. "We hebben drie dagen een trainingsstage gehad, waar zo'n 25 spelers aanwezig waren. Daaruit werden 7 spelers gekozen om volgend seizoen in de Koreaanse competitie te spelen."

"Gisterenavond was de "draft". Er zijn 7 ploegen en per ploeg mag er maar één buitenlander spelen. Of het klopt dat ik als eerste speler werd gekozen? Ja en dat was toch speciaal."

"De ploeg die vorig jaar als eerste geëindigd was, had minder kans om als eerste ploeg te mogen kiezen. Ik ben dus bij de ploeg gezet die vorig seizoen laatste is geworden."

"Maar dat vind ik niet erg. Bij de eerste twee ploegen zitten de betere Koreanen. Die teams zullen in de top van de competitie meedraaien, maar ik denk dat daarna alles open ligt."

"Financieel is het natuurlijk ook heel aantrekkelijk"

Waarom trekt Bram Van den Dries naar Zuid-Korea? "Ik speel al een paar jaar met die interesse. Vorig jaar mocht ik deelnemen, maar ik had toen in februari een zware enkelblessure, waardoor ik niet kon gaan. Dit jaar stond ik hoger genoteerd op de lijst en dit was het ideale moment om de stap te zetten."

"Financieel is het natuurlijk ook heel aantrekkelijk. Zulke bedragen zijn voor de wereldtoppers in Europa weggelegd. Dat is dus mooi meegenomen."

"Of ik vrees dat ik op sportief vlak uit beeld zal verdwijnen? Neen, eigenlijk niet. Het is niet de Italiaanse, Poolse of Russische competitie. Maar het zal moeilijk zijn. Ze trainen er ook erg had en de spelers die hier aan de slag gaan, komen er nooit slechter uit."

"Je hebt voortdurend je eigen vertaler bij"

"Ik houd wel van zo'n avontuur", bekent Bram Van den Dries. Zijn partner verhuist ook mee naar Zuid-Korea. "Het zal sowieso een aanpassing zijn, want je begrijpt er niets. Je hebt voortdurend je eigen vertaler bij, want de coach spreekt ook geen Engels."

De militaire spanningen met Noord-Korea: heeft dat een rol gespeeld in de beslissing van Van den Dries? "Ik heb er tijdens de try-out over gesproken en voor die mensen is de huidige situatie momenteel gelijk aan die van pakweg drie jaar geleden. Het blijft vooral bij dreigementen. Ik ben wel gerustgesteld."