"Maaseik haalt al een goed niveau, maar we kunnen nog beter"

wo 19/04/2017 - 07:26 Twee wedstrijden voor het einde van de play-offs is Maaseik verzekerd van een finalekaartje. Maaseikenaar Jelte Maan is hoopvol na de klinkende overwinning tegen eeuwige rivaal Roeselare.

Maaseik droogde Roeselare in een vooruitgeschoven duel van speeldag 8 in de play-offs af met 3-1. "Het heeft enorm veel energie gekost, want je moet tegen Roeselare voor elk punt vechten", zegt Jelte Maan van Maaseik.

Nu we zeker zijn van die finaleplaats, moeten we misschien een weekje of iets langer nog wat harder gaan trainen. Dan kan ons niveau nog naar boven.
Jelte Maan

"In de eerste set zijn we wat afwachtend begonnen. Die verloren we met 20-25, maar door onze vechtlust hebben vanaf set 2 telkens goed afstand kunnen nemen en wonnen we uiteindelijk met 3-1. Op papier ziet dat er misschien simpel uit, maar makkelijk is het zeker niet gegaan."

"Als we verloren hadden, had dat mentaal een grote impact gehad. Maar voor deze overwinning in een volle zaal met een ongelofelijke sfeer geldt dat net zo goed, al is het dan in de omgekeerde richting, want nu weten we dat we van Roeselare kunnen winnen. Het staat 3-3 in de onderlinge duels dit seizoen."

Maaseik hoeft nog niet op de tippen van zijn tenen te lopen om het onderste uit de kan te halen, zo lijkt het. Maan: "Sinds een paar weken spelen we in een iets andere opstelling, die ons meer wisselmogelijkheden biedt. Daar kunnen we nog een beetje in groeien."

"Er zit nog rek op. We hebben dinsdagavond tegen Roeselare al een hoog niveau gehaald, maar nu we zeker zijn van die finaleplaats, moeten we misschien een weekje of iets langer nog wat harder gaan trainen. Dan kan ons niveau nog naar boven."

"Wijsmans is enorm waardevol"

Wout Wijsmans deed opnieuw zijn duit in het zakje. Kan hij ook in de finale, tegen meer dan waarschijnlijk hetzelfde Roeselare, de joker van Maaseik worden? "Ik heb vorige seizoen een heel jaar met Wout gespeeld. Toen was hij niet zo fit als op dit moment", zegt Jelte Maan. "Met zijn veeleisendheid op training en het niveau dat hij nu haalt, is hij enorm waardevol."

"Wijsmans heeft elke situatie al 10 keer meegemaakt en vindt altijd oplossingen. Je kunt hem op elk moment gebruiken. Of hij tot het einde van het seizoen zal meespelen, weet ik niet, maar ik neem aan van wel. En dan neem ik ook aan dat hij tot het einde van grote waarde zal zijn."