VIDEO: Golden State speelt San Antonio van het parket en leidt met 2-0

wo 17/05/2017 - 06:49 De Golden State Warriors hebben nog altijd geen wedstrijd verloren in de play-offs van de NBA. Vannacht speelden Stephen Curry en co de San Antonio Spurs helemaal op een hoopje in de tweede finalewedstrijd van de Western Conference: 136-100. De Warriors leiden zo met 2-0.

De Spurs kunnen het niet zonder sterkhouder Leonard

Spurs-sterkhouder Kawhi Leonard moest geblesseerd afzeggen voor de tweede wedstrijd na een vreemd contact met Warriors-center Zaza Pachulia in de eerste confrontatie tussen de twee teams (113-111 voor Golden State). Ook Tony Parker is er niet bij bij San Antonio.

De afwezigheid van hun sterspeler liet zich meteen voelen bij de Spurs. De Warriors domineerden het eerste kwart en stonden na 12 minuten basketbal al 17 punten voor: 33-16. Stephen Curry, de MVP van vorig seizoen, zette met drie driepunters meteen de toon bij de thuisploeg.

Meer van hetzelfde in het tweede kwart. De Spurs kwamen geen moment in de wedstrijd en keken tegen een 72-44-achterstand aan bij het ingaan van de kleedkamers. Bij Golden State ging de bal perfect rond.

Ook na de rust bleven de Warriors baas. Bij de thuisploeg kregen heel wat bankzitters hun kans in het vierde kwart. Rookie Patrick McCaw bedankte met 18 punten en 5 assists. Stephen Curry had met zijn 29 punten een groot aandeel in de ruime 136-100-zege.

De Warriors domineerden de hele wedstrijd: