Sophie de Boer zet een punt achter haar seizoen door vermoeidheid

za 13/01/2018 - 11:31 Het seizoen van Sophie de Boer is afgelopen. De Nederlandse kampt met vermoeidheidsproblemen. "Ik heb besloten om mijn lichaam de rust te gunnen die het nodig heeft", zegt ze. "Het doel is om sterker terug te keren."

Vorig seizoen stak Sophie de Boer de Wereldbeker op zak en streed ze vaak mee voor het podium. Maar deze winter loopt het heel wat minder vlot voor de 27-jarige Nederlandse.

"De ene wedstrijd gaat het supergoed, de volgende geraak ik amper nog vooruit", vertelt ze. "Mijn lichaam recupereert duidelijk heel slecht. Het is zo dat ik deze winter zowel fysiek als mentaal door een moeilijke periode ga."

"Na lang nadenken en in overleg met mijn sportarts en omkadering, heb ik besloten om mijn lichaam nu de rust te gunnen die het nodig heeft. Een moeilijke beslissing, maar wel een die zich echt opdrong."

"Zodra ik volledig hersteld ben, zal ik beetje bij beetje beginnen aan de voorbereiding van volgende winter. Want het doel is om sowieso sterker terug te keren", klinkt het nog.