Vanthourenhout: "Ik hoop mee te strijden voor het podium"

vr 12/01/2018 - 12:54 Michael Vanthourenhout is een van de outsiders voor het BK veldrijden in Koksijde. "De voorbije weken ging het altijd iets beter en hopelijk kan ik in Koksijde de lijn doortrekken", zegt hij. "Maar als je realistisch bent, zijn Sweeck en Van Aert de favorieten."

"Voorkomen dat Van Aert van in het begin wegrijdt"

Michael Vanthourenhout is naar eigen zeggen klaar voor zondag. "De voorbije weken ging het altijd iets beter en hopelijk kan ik in Koksijde de lijn doortrekken", zegt hij. "De voorbije dagen heb ik ook geen last meer gehad van de blessure aan mijn hand. Dat komt wel goed."

"De voorbije jaren deed ik het in Koksijde net iets minder, maar de voorbije wedstrijden in zand ging het redelijk vlot. Als je een goede dag hebt, is Koksijde een parcours waar je tot je recht kunt komen."

Wout van Aert start zondag als de te kloppen man. Is de winnaar al bekend volgens Vanthourenhout? "Ik denk dat Wout het zeker niet gemakkelijk zal hebben, tenzij hij van in het begin wegrijdt. Het is aan ons om dat te voorkomen."

"Voor onze ploeg is het belangrijk om de eerste ronde vooraan door te komen. We zijn met 5 van onze ploeg die meedoen, we moeten proberen om alle 5 vooraan te starten en hem in de tang te zetten."

"Het is aan mij om mee te zijn"

Het seizoen was tot nu toe geen hoogvlieger voor de Marlux-renners. Is het BK dé kans om iets recht te zetten? "Het is heel moeilijk om op het podium te staan. De eerste 2 zijn meestal al bekend en dan is het een hevige strijd voor de 3e plaats. Het is heel moeilijk geworden. Het is aan ons om te bewijzen dat we erbij horen op dat podium."

"Zelf hoop ik zeker mee te strijden voor het podium. In Koksijde moet je een heel goede dag hebben. Maar als je realistisch bent, zijn Sweeck en Van Aert de favorieten. Daarachter hoop ik een rol te kunnen spelen. Ik denk dat ze snel zullen proberen weg te rijden, het is aan mij om mee te zijn."

"Podium op een BK is altijd mooi. Als je dat kunt verwezenlijken, heeft je seizoen al wat meer kleur. Ik hoop daar een goede prestatie neer te zetten en zo voort te bouwen naar een groter doel voor mij, het WK."

"In een uur cross kan er veel gebeuren"

Wout van Aert is dan wel de grote topfavoriet, maar is er volgens Michael Vanthourenhout een verrassing mogelijk? "Het wordt heel moeilijk. De voorbije crossen was hij beter dan de rest en het is een parcours dat hem ligt."

"Maar in een uur cross kan er veel gebeuren. Als hij de beste is, hoop ik wel dat hij wint. Dat is altijd beter, dat de Belgische trui wordt uitgereikt aan de beste."

VRT ???media.video.type.mz_vod???