Sweeck: "Weer podium zou mooi zijn, heel misschien is winst mogelijk"

vr 12/01/2018 - 14:40 Wie hoopt op een spannend BK veldrijden komt al snel uit bij Laurens Sweeck om Wout van Aert het vuur aan de schenen te leggen. Hoe denkt hij daar zelf over? "Ik geef het een heel kleine kans."

Net zoals het gros van de Belgische veldritelite vertoefde Laurens Sweeck de voorbije dagen op Mallorca om zich op het BK voor te bereiden. "Ik heb er alles kunnen doen wat ik wou", zegt Sweeck. "Om het zandgevoel te krijgen, heb ik ook 2 keer op het strand getraind."

Het is goed mogelijk dat Van Aert net als vorig jaar weer na 1 minuut wegrijdt
Laurens Sweeck

"Koksijde is een parcours dat ik graag rijd. Dan ben je automatisch extra gemotiveerd. Meestal kom ik er ook goed uit de verf. Ik sta dus met veel vertrouwen aan de start."

Genoeg vertrouwen om ook Wout van Aert het leven zuur te maken? "Vorig jaar reed hij op het BK al na 1 minuut weg. Dat scenario is nu ook weer mogelijk, zeker als hij opnieuw zoveel beter is dan wij. Ik hoop natuurlijk dat dat niet zo zal zijn."

Sweeck stond al 2 keer op het podium op het BK, maar nog nooit op het hoogste schavotje. "Opnieuw een medaille zou mooi zijn. Stiekem denk ik ook aan winnen, maar dan moet alles meezitten en moet ik zelf een superdag hebben. Ik geef het een kleine kans."

"Reageer niet goed op opeenvolging van crossen"

Aan zijn seizoen tot nu toe houdt Laurens Sweeck een dubbel gevoel over. "Ik heb regelmatig een podiumplaats gereden, maar eind oktober, begin november was ik slecht. Dat had ik liever anders gezien."

"Ik heb ook het gevoel dat ik niet goed reageerde op de opeenvolging van crossen. Daarom was het weekje extra rust met het oog op het BK welkom."