Sven Nys over Thibau: "Hoe heb ik die jongen in mekaar gestoken?"

do 11/01/2018 - 11:34 Vertellen de fysieke testen iets over het potentieel van Thibau Nys? Waarom is Sven Nys ook op Mallorca onder de indruk van zijn zoon? En wie moest de koffer met koerskleren meenemen naar de eerste cross van het seizoen? Bekijk hier enkele fragmenten uit de 3e aflevering van "DNA Nys".

"Thibau was teleurgesteld over testresultaten"

Heeft Thibau Nys de genen van een topsporter? In het Energy Lab van Paul Van den Bosch wordt de zoon van Sven Nys van kop tot teen onderzocht.

"Een goede test", analyseert de ex-coach van vader Nys de resultaten.

"Het levert ons heel nuttige informatie op. Maar dit is nog geen topniveau. Dat is ook normaal, want je traint niet top. Het zit echt goed, gezien je inspanningen", is de boodschap van Van den Bosch aan Thibau Nys.

"Thibau was wat teleurgesteld. Dat zet hem ook met de voeten op de grond en motiveert hem om beter te doen", zegt Sven Nys.

VRT ???media.video.type.mz_vod???

Stage op Mallorca

Thibau Nys mag met de profs van Telenet Fidea Lions mee op stage naar Mallorca. Ook team manager Sven Nys is uiteraard van de partij.

Tijdens een trainingstochtje weet de zoon zijn vader nog eens te verbazen. "Hoe heb ik die in mekaar gestoken? Ik dacht dat ik daar niet zo veel werk van gemaakt had. Maar ik moet er toch energie aan verspeeld hebben."

VRT ???media.video.type.mz_vod???

"Gij zijt echt een kieken"

De eerste veldrit van het seizoen zorgt toch voor nervositeit in het Nys-kamp. Thibau stelt vast dat hij zonder crosskleren is afgereisd naar de locatie voor de eerste cross. Maar op wiens rekening mag de vergetelheid geschreven worden?

"Ik schrik ervan dat het zo lang geduurd heeft. We wisten dat het vroeg of laat eens zou gebeuren. Het is eigenlijk wel lachwekkend", klinkt het in zijn entourage.

VRT ???media.video.type.mz_vod???

Herbekijk de volledige aflevering

DNA Nys gemist? Bekijk de volledige derde aflevering op vrtnu.be.