Philipp Walsleben ruilt veldritfiets definitief voor wegfiets

do 30/11/2017 - 11:24 Veldrijder Philipp Walsleben heeft zijn contract bij Beobank-Corendon, de ploeg van kopman Mathieu van der Poel, in onderling overleg ontbonden. De 30-jarige Duitser wil zich volledig focussen op het wegwielrennen.

Walsleben hangt na een decennium in het veld zijn crossfiets aan de haak. "Ik zat er al langer mee in mijn hoofd", zegt hij. "Het veldrijden heeft me veel gegeven, maar de laatste jaren bleven de resultaten uit. Het is frustrerend als je leeft voor jouw sport en de beloningen uitblijven."

Ik ben altijd kritisch voor mezelf, maar over de ganse lijn bekeken was mijn veldritcarrière toch geen anonieme passage
Philipp Walsleben

"Vorig seizoen speelde ik al met het idee om te stoppen, maar een goeie zomer trok me over de streep op er nog eens volledig voor te gaan. Zonder succes. Na het EK begon de molen in mijn hoofd weer stevig te draaien en heb ik de knoop doorgehakt."

Walsleben sluit zijn carrière af met zes Duitse veldrittitels. "Ik ben altijd kritisch voor mezelf, maar over de ganse lijn bekeken was mijn veldritcarrière toch geen anonieme passage", zegt de Duitser. "Ik heb als buitenlander toch bijna een decennium meegedraaid in een sport die al jaren wordt gedomineerd door België en Nederland."

Van der Poel: "Walsleben kan uitstekend rijden op de weg"

Walsleben wil nu zijn geluk beproeven op de weg. "Ik ben 30 jaar", zegt hij. "Als ik mijn mogelijkheden op de weg wil ontdekken, dan kan ik geen maanden meer aanmodderen. Het is tijd voor iets anders, een nieuw doel."

De Duitser bewees in de Tour du Limousin dat hij over aardige klimmersbenen beschikt: hij veroverde de bergtrui. Dat had ook ploegmaat Mathieu van der Poel al gezien. "Ik merk al enkele jaren dat Philipp uitstekend uit de voeten kan op de weg. Met zijn grote motor en werklust was hij een ideale ploegmaat en kon hij mij tot diep in de finale bijstaan.”

 

Tweet: