Meersman: "Niet de bedoeling dat ik ze over een balk leer springen"

wo 11/10/2017 - 17:53 Gianni Meersman is de opvolger van Danny De Bie als ploegleider bij Marlux-Napoleon Games. Hij wil in zijn eerste maanden vooral veel leren en de renners ook beter begeleiden op de weg. "Ik wil dat de renners het niet langer zien als een verplicht nummer in de zomer."

"Ik kan echt een band opbouwen met de renners"

Gianni Meersman stopte door hartproblemen vorig jaar noodgedwongen met fietsen. Hij bleef niet bij de pakken zitten en behaalde zijn trainersdiploma. Dat zal nu van pas komen. "Dit is een mooie kans", vertelde hij. "Ik was wel verrast toen Mettepenningen me vorige week dinsdag zelf opbelde."

"Toen hij vertelde wat ik de eerste maanden zou moeten doen, sprak dat me wel meteen aan. Ik kan echt een band opbouwen met de renners want ik zal ze minstens drie keer per week zien. Ik sta er echt dichtbij."

"Het is niet de bedoeling dat ik ze over een balk leer springen. Deze eerste maanden zal ik vooral veel bijleren van Mario en Angelo De Clercq. Ik zal ook elke woensdag aanwezig zijn op de training en uiteraard ook op de crossen."

"Het is de bedoeling dat we mooiere wedstrijden rijden op de weg"

"Als ze vanaf mei weer op de weg rijden, zal ik een programma uitstippelen. Ik wil dat ze de weg niet zien als een verplicht nummertje. Ik wil ze mooiere wedstrijden laten rijden, zoals kleinere rondes in Nederland of Frankrijk. Niet alleen maar kermiskoersen, want dat doet niet iedereen even graag."

"Dat zal ook goed zijn voor de sfeer. Nu zien de renners elkaar drie keer per week en in de zomer zien ze elkaar soms bijna niet. Dan gaat die band verloren."

"Ik ben heel gemotiveerd. Ik denk dat het niet slecht is dat er eens iemand met een andere visie in deze kleine wereld binnenkomt. Ik moet nu bewijzen dat ik die kans waard ben. Iedereen begint onderaan de ladder. Wat ik vroeger ook gewonnen heb, dat betekent vanaf nu niets meer."

Meersman heeft zijn 1e training achter de rug