Ploegleider Gianni Meersman moet prestaties Marlux-Napoleon Games opkrikken

wo 11/10/2017 - 10:56 Jurgen Mettepenningen, manager van Marlux-Napoleon Games, heeft een opvolger gevonden voor Danny De Bie. Gianni Meersman, die in december vorig jaar een punt achter zijn carrière moest zetten door hartritmestoornissen, wordt ploegleider.

Ex-wielrenner Meersman

Danny De Bie werd vorige week de laan uitgestuurd door de tegenvallende prestaties bij Marlux-Napoleon Games. Angelo De Clercq, de zoon van, nam de taken over, terwijl Mettepenningen naar een opvolger zocht. De namen van Richard Groenendaal, Jan Verstraeten, Klaas Vantornout en Gianni Meersman eindigden op zijn shortlist.

Vandaag werd de knoop doorgehakt: Gianni Meersman wordt de nieuwe ploegleider. Meersman (31) moest in december vorig jaar zijn fiets aan de haak hangen door hartritmestoornissen. Maar de ex-renner zat niet stil en haalde zijn diploma als ploegleider. Bij Marlux-Napoleon Games kan hij aan een nieuw hoofdstuk beginnen.

"Gianni zal het vuur in de ploeg weer aanwakkeren"

"Gianni is iemand die perfect aansluit bij het profiel dat ik voor ogen had", zegt Mettepenningen. "Hij is jong, gedreven en kan weer het vuur bijbrengen in onze ploeg. Ik merkte een beetje gelatenheid bij de vroegere trainer en Gianni moet opnieuw die strijdvaardigheid in het team brengen."

Gianni is ambitieus, leergierig, jong en zal het vuur in de ploeg weer aanwakkeren.
Jurgen Mettepenningen

"Met Mario De Clercq hebben we al voldoende crosservaring in huis. Ik was op zoek naar iemand met een toegevoegde waarde. Gianni is ambitieus, leergierig, jong en zal het vuur in de ploeg weer aanwakkeren. Mario zal hem bijstaan en hem de komende maanden de kneepjes van het vak leren."

"De wegcampagne wordt steeds belangrijker in het veldrijden en ook wij moeten als team daar in mee. Gianni kan ook jongens daar veel ervaring in bijbrengen."

"We gaan hem niet voor de leeuwen gooien en hem verder begeleiden. Vanaf 1 maart is het alleen aan hem, nu zullen de crosstrainingen nog gegeven worden door drie personen: Mario, Angelo en Gianni."

Tweets: