Van der Poel: "Dit jaar wil ik me op de 3 klassementen richten"

ma 04/09/2017 - 17:28 Het veldritseizoen staat voor de deur. Beobank-Corendon heeft met Mathieu van der Poel en Tom Meeusen 2 sterke wapens in huis. "Ik heb progressie gemaakt door het mountainbiken", laat een gemotiveerde van der Poel weten.

"Klaar voor het nieuwe seizoen"

De zomer zit er bijna op en dus is het tijd voor de veldrijders om het publiek te verwennen. Mathieu van der Poel schaafde zijn technische capaciteiten en conditie bij door zich op het mountainbiken te storten. "De zomer ging snel voorbij. Eindelijk is het weer tijd om het veld in te duiken", vertelt hij.

Blij dat ik de zomer ben doorgekomen zonder blessureleed.
Mathieu van der Poel

"Het was een drukke zomer aangezien ik ook aan wegritten en mountainbikeraces heb deelgenomen. Na mijn laatste koers, de Tour du Limousin, heb ik me evenwel meer gefocust op crosstrainingen. Stilaan ben ik dus klaar voor het nieuwe seizoen."

Een maand geleden fietste van der Poel naar succes op de weg. In Dwars door het Hageland troefde hij eeuwige concurrent Van Aert af. "Ik heb progressie gemaakt, maar ik ben vooral blij dat ik de zomer ben doorgekomen zonder blessureleed."

"Het mountainbiken maakt me beter"

"Vooral door het mountainbiken ben ik opnieuw beter geworden. De techniek is wel anders dan in het veld maar vooral de inspanningen zijn belangrijk. Het is een enorm lastige discipline."

"Dit jaar wil ik graag voor de 3 klassementen gaan. Of Van Aert wederom mijn voornaamste concurrent zal worden? Dat kan, maar ik weet niet in hoeverre de andere veldrijders stappen hebben gezet. Of ze ons kunnen bedreigen zullen we het komende seizoen zien."

"Ik cross te graag om naar de weg over te stappen"

Volgend jaar gaat het WK veldrijden door in Valkenburg. Een thuismatch voor de Nederlander. "Dat staat uiteraard hoog op de lijst, net zoals elk ander WK. Het zou natuurlijk mooi zijn om voor eigen volk naar de wereldtitel te rijden."

Zijn eerste successen op de weg rijfde hij al binnen, maar een switch ambieert van der Poel nog niet. "Ook volgende zomer wil ik me tonen op de mountainbike. Ik focus me dus nog niet helemaal op de weg. Ik cross gewoon te graag om nu al de overstap te maken."

"Mijn ambities in het mountainbike? De Olympische Spelen in Tokio spoken door mijn hoofd. Maar dat moeten we nog eens bekijken. Hoe dan ook denk ik dat het een leuk doel zou zijn", besluit van der Poel.

Meeusen: "Mathieu is een echte klasbak"

Ploegmaat van Van der Poel bij Beobank-Corendon is dit jaar ook Tom Meeusen. Die voelt zich al goed thuis bij zijn nieuwe ploeg. "Ik ben blij dat ik samen met Mathieu van der Poel mag koersen. Ik heb deze zomer al enkele keren met hem getraind en was echt verrast. Het is een echte klasbak", reageert Meeusen.

"Ik kijk uit naar de start van het seizoen. Ik heb me in het verleden niet altijd kunnen tonen zoals ik dat wilde. Mathieu zal dit seizoen veel druk wegnemen waardoor ik me meer zal kunnen tonen. Want ik ambieer niet alleen ereplaatsen, ik wil ook races winnen."