Oud-wereldkampioen Lars Boom ziet af van veldrijden: "Wil me op voorjaar focussen"

wo 09/08/2017 - 10:04 Wout Van Aert en Mathieu van der Poel moeten deze winter geen schrik hebben van Lars Boom. De Nederlander wil zich focussen op zijn wegseizoen en ziet af van het veldrijden. "Verleden winter heb ik enkele crosses gereden en daardoor viel mijn voorjaar op de weg in het water", legt Boom uit.

"Mijn voorjaar leed onder het veldrijden"

We zullen Lars Boom de komende winter niet in actie zien in het veldrijden. Dat maakte de Nederlander, in 2008 nog wereldkampioen in het Italiaanse Veneto, bekend aan telesport.nl. "Of ik de komende winter in het veldrijden zal meedoen? Zoals ik er nu over denk, pas ik daarvoor."

Volgend seizoen wil ik me op mijn voorjaar focussen.
Lars Boom

Booms voorjaar viel dit seizoen in het water. Dat wil hij in 2018 voorkomen door zich in de winter niet te vergalopperen aan het veldrijden. "Vorige winter heb ik meegedaan aan enkele crosses en dat had zijn weerslag op het begin van mijn seizoen op de weg" verklaart Boom. "Komend jaar wil ik dat anders doen, om mooie resultaten te kunnen rijden in het voorjaar."

"Ik wil naar het WK in Bergen"

Gisteren nog zette de renner van LottoNL-Jumbo een mooie prestatie neer in de tijdrit van de BinckBank Tour. Hij nestelde zich op een 5e stek, op 10 seconden van winnaar Stefan Küng. "Ik voel me beter", aldus Boom. "Het zou mooi zijn als ik deze week kan voortgaan op dit elan en die goede lijn kan doortrekken in de Vuelta. Hopelijk kan ik me zo naar een WK-selectie fietsen", besluit de Nederlander.