Mettepenningen stelt nieuwe hoofdsponsor voor voor veldritteam

wo 31/05/2017 - 19:51 Jurgen Mettepenningen, manager van Marlux-Napoleon Games, heeft een vervanger voor Napoleon Games gevonden dat eind 2017 stopt als sponsor. Bingoal komt vanaf 1 januari 2018 in de plaats.

Enkele dagen na het WK in Luxemburg kreeg Mettepenningen van Napoleon Games te horen dat het er op het eind van het jaar mee stopt. "Sindsdien heb ik zo'n 20 à 30 sponsors gesproken om als tweede naamsponsor te fungeren", zei Mettepenningen op een persconferentie in Zogge.

"Uiteindelijk hield ik er drie over. Je hebt grote sponsors nodig, bedrijven met budget die de continuïteit kunnen garanderen. Finaal heb ik de keuze gemaakt voor een partner die voeling had met de sport."

Het sportweddenschappenbedrijf Bingoal, ook al sponsor van voetbalclub KV Oostende en basketbalclub Charleroi, tekende tot eind 2022 . "Dat is toch andermaal uniek", zegt Mettepenningen. "Niet iedereen kan zo'n lange overeenkomst voorleggen. Dat geeft zekerheid bij de renners en de andere teambetrokkenen."

De uithangborden onder Mettepenningens hoede zijn Kevin Pauwels, Michael Vanthourenhout, Klaas Vantornout, belofte Eli Iserbyt en Belgisch vicekampioene Laura Verdonschot.