Meeusen: "Ik ben vijf banken naar achteren geschoven"

zo 22/01/2017 - 17:45 Tom Meeusen is voor de tweede week op een rij op het podium geëindigd in de Wereldbeker. "Ik wou mijn waarde nog eens laten zien aan Telenet-Fidea", reageert de 28-jarige crosser geprikkeld.

"Kan Van Aert helpen"

In Italië finishte hij vorige week als derde. In Nederland stond Tom Meeusen vandaag nog een trapje hoger.

"Ik heb vandaag laten zien dat ik tactisch een goede rol kan spelen", reageert de crosser, die in Hoogerheide keurig afstopte voor ploegmaat Van der Haar.

Meeusen maakt zich nu op voor het WK in Luxemburg. "Dan zit ik in een ander kamp, in dat van Wout van Aert. Ik kan hem zeker helpen en op cruciale plaatsen iets doen voor hem."

"2, 3, 4 of 5 banken naar achteren"

Tom Meeusen beleeft geen makkelijke winter. "Het is een lang seizoen", vertelt hij aan Sporza. "In het begin kreeg ik het verwijt dat ik nog niet in vorm was. Nu zijn we aan de belangrijkste weken toe en sta ik er wel."

In het begin was ik nog kopman en mee het gezicht van de ploeg. Toen hebben de mensen van de ploeg ervoor gekozen om andere renners naar voren te schuiven.
Tom Meeusen

"Voor mij is het gebruikmaken van de weersomstandigheden, het moment en de kick van mooie wedstrijden. Ik heb er vertrouwen in voor de volgende weken."

"In het begin was ik nog kopman en mee het gezicht van de ploeg. Toen hebben de mensen van de ploeg ervoor gekozen om andere renners naar voren te schuiven."

"Ikzelf ben niet 1, maar 2, 3, 4 of 5 banken naar achteren geschoven. Dat ging een beetje hard."

"Ik heb vandaag in een wedstrijdsituatie kunnen laten zien wat ik tactisch waard ben. Ik wou mijn waarde nog eens laten zien aan Telenet-Fidea."

"Ik koers al sinds 2006 bij die ploeg, ik heb daar altijd graag gezeten. Ik had graag een kans gekregen om er zo lang mogelijk te blijven", besluit Meeusen.

Het seizoen van Tom Meeusen

1x winnaar Waaslandcross Sint-Niklaas  
2x tweede DVV-trofee Loenhout winnaar: Van Aert
  WB Hoogerheide Van der Haar
3x derde Zilvermeercross Mol Van der Poel
  DVV-trofee Essen Van Aert
  WB Fiuggi Van Aert
4x vierde GP Niels Albert Van Aert
  WB Valkenburg Van der Poel
  WB Zeven Van der Poel
  WB Namen Van der Poel
2x vijfde Jaarmarktcross Niel Aerts
  WB Zolder Van Aert