Sven Vanthourenhout wordt de trainer van Tom Meeusen

do 12/05/2016 - 19:46 Telenet-Fidea had naast de overstap van Lars van der Haar nog opvallend nieuws te melden: Sven Vanthourenhout wordt de coach van Tom Meeusen en Jim Aernouts. "Ik kijk ernaar uit om mijn ervaring en kennis door te geven."

Sven Vanthourenhout zette net als Sven Nys in februari een punt achter zijn crosscarrière. Vanthourenhout volgde zijn boezemvriend naar Telenet-Fidea en werd er verantwoordelijk voor de vrouwen en junioren.

"De voorbije weken was het mijn prioriteit om een goede vertrouwensband te creëren met de renners", zegt Vanthourenhout. "Ik denk dat ik daarin ben geslaagd."

"De junioren hebben een stage afgewerkt in de paasvakantie in Calpe en leverden er goed werk. We kozen bewust voor de paasvakantie omdat we de prioriteit geven aan hun studies. De voorbereiding loopt zoals het moet, iedereen is ambitieus en gedreven om er een mooi seizoen van te maken."

Maar het takenpakket van Vanthourenhout wordt uitgebreid: hij zal Tom Meeusen en Jim Aernouts coachen. "Tom had zijn eigen coach, maar er is beslist om met een nieuwe trainer te starten. Dat is ook voor mij nieuw, maar ik kijk ernaar uit om aan hem en Jim mijn ervaring en kennis door te geven."