"Er kwamen elektrische kabels uit de fiets van Van den Driessche"

za 30/01/2016 - 19:32 Sporza-journalist Maarten Vangramberen heeft meer informatie over het geval van technologische fraude bij Femke Van den Driessche. "Het is heel stilletjes in het Belgische kamp", zegt Vangramberen.

"Het is heel stilletjes in het Belgische kamp", vertelt Maarten Vangramberen. "Ook hier reageerde iedereen vol ongeloof. Jos Smets, directeur bij de Belgische wielerbond, was zelfs aan het wenen."

Toen ze ook de trapas wilden verwijderen, iets wat normaal makkelijker gaat, ging dat niet, want die trapas zat vast. Net daar zat dat motortje.
Maarten Vangramberen

"We hebben ook gesproken met Freddy Van Steen, de logistiek verantwoordelijke bij de KBWB. Hij vertelde ons dat er inderdaad sprake is van technologische fraude."

"Na één ronde op het WK heeft de UCI de fiets van Femke in de materiaalpost gecontroleerd met een soort van tablet. De fiets werd meteen verzegeld en werd meegenomen."

"De UCI heeft de KBWB er dan bijgeroepen. Toen het zadel van de buis verwijderd werd, kwamen er elektrische kabels uit de buis."

"Toen ze ook de trapas wilden verwijderen, iets wat normaal makkelijker gaat, ging dat niet, want die trapas zat vast. Net daar zat dat motortje."