Emotionele De Bie: "Femke heeft alles en iedereen bedot"

za 30/01/2016 - 19:10 Het nieuws over mechanische fraude bij Femke Van den Driessche is bij de Belgische ploeg als een bom ingeslagen. "Ik voel me echt rot. Dit is een schande", zegt bondscoach Rudy De Bie.

"Ik voel me echt rot. Dit is een schande. Ik had nooit gedacht dat zoiets ons zou kunnen overkomen", vertelde een emotionele bondscoach Rudy De Bie aan Sporza in het Belgische rennershotel.

Je gaat er vanuit dat zoiets nooit zal gebeuren, zeker niet op een WK. Dat een wielertoerist dat doet om indruk te maken op een col, daar kan ik mee leven. Maar dit is absurd.
Rudy De Bie

"Wat brengt een renner tot zoiets? Ik weet het niet, op zo'n jonge leeftijd. Wie stuurt haar? Ik ben echt beschaamd in haar plaats."

"Je gaat er vanuit dat zoiets nooit zal gebeuren, zeker niet op een WK. Dat een wielertoerist dat doet om indruk te maken op een col, daar kan ik mee leven. Maar dit is absurd."

"Ook bij de junioren heb ik gemerkt dat de UCI fietsen aan het scannen was. Ik vond het prachtig dat ze dat deden, maar je gaat er toch van uit dat zoiets nooit zal gebeuren."

Van den Driessche moest de Belgische selectie meteen verlaten. "Dat was sowieso de planning, maar het was beter voor haar om zo vlug mogelijk uit ons zicht te verdwijnen. We dachten dat we een jong talent hadden, maar blijkbaar heeft ze alles en iedereen bedot. Mijn relatie met haar is sowieso vandaag beëindigd."