Vantornout over niet-selectie WK: "Een logische beslissing"

ma 18/01/2016 - 15:37 Klaas Vantornout zal op 31 januari in Zolder niet meestrijden om de wereldtitel in het veld. De Marlux-Napoleon Games-renner begrijpt zijn niet-selectie voor het WK. "Ik ken mijn slechtste seizoen uit mijn carrière en de jongeren zijn gewoon beter." Ook manager Jurgen Mettepenningen deelt die mening. "Dat Tim Merlier mee mag als zevende man, is niet onlogisch."

Vantornout zal er voor het eerst in tien jaar niet bij zijn op het wereldkampioenschap veldrijden. "Dat is een logische beslissing", reageert hij op de website van zijn ploeg.

"Dat heb ik ook aan de bondscoach gezegd. Ik wens de Belgen uiteraard veel succes op het WK. Ik ken mijn slechtste seizoen uit mijn carrière en de jongeren zijn gewoon veel beter."

"Mijn goeie eindejaarsperiode kon ik niet doortrekken, waardoor ik de voorbij twee weken opnieuw ondermaats presteerde. Wat er fout liep, weet ik niet, maar ik ben natuurlijk nog gemotiveerd voor wat komt. In de wedstrijden die nog volgen na het WK, wil ik nog iets laten zien."

Jurgen Mettepenningen: "Dit is een correcte WK-selectie"

Ook Marlux-manager Jurgen Mettepenningen begrijpt de afwezigheid van Vantornout. "Dat Klaas er niet bij is, is begrijpelijk. Dat heeft hij door het uitblijven van regelmaat in zijn prestaties aan zichzelf te wijten."

"Met de eerste zes namen ben ik het volledig eens. De selectie van Kevin Pauwels stond buiten kijf, en die van Michael Vanthourenhout is eveneens verdiend. Ik ben heel blij dat we twee podiumkandidaten kunnen afvaardigen naar Zolder."

"Dat Tim Merlier (foto) waarschijnlijk mee mag als zevende man, vind ik ook niet onlogisch, ook al was er de voorbije weken altijd wel eentje beter."

"Maar dat extra ticket komt er dankzij de mogelijke Wereldbeker-eindwinst van Tims teamgenoot en de Belgische kopman Wout Van Aert. Dus mag die ook een ploegmaat hebben. Kortom: dit is een correcte selectie."

Tweet: