De Bie laat Vantornout thuis, Merlier rekent op Van Aert

ma 18/01/2016 - 14:10 Bondscoach Rudy De Bie heeft zijn selectie voor het WK bekendgemaakt. Wout van Aert, Sven Nys, Tom Meeusen, Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout en Kevin Pauwels zijn zeker van hun stek. Als Van Aert zondag de Wereldbeker wint, verschijnt ook zijn ploegmaat Tim Merlier aan de start in Zolder.

Bondscoach Rudy De Bie had drie certitudes in zijn WK-selectie: als beste Belgen op de wereldranglijst waren Wout van Aert, Kevin Pauwels en Sven Nys al zeker van hun ticket voor het WK in Zolder, op 31 januari.

De Bie had gisteren tijdens de Wereldbeker-cross in Lignières al laten verstaan dat hij de kaart van de jeugd zou trekken en dat heeft hij ook gedaan.

Laurens Sweeck, tweede op het BK, en Michael Vanthourenhout, vorig jaar wereldkampioen bij de beloften, mogen mee naar het WK. Tom Meeusen is de zesde naam.

Ook Tim Merlier mag nog altijd dromen van het WK in eigen land. Als Wout van Aert zondag in Hoogerheide de Wereldbeker op zak steekt, mag België een 7e renner afvaardigen op het WK.

Van Aert heeft zondag dus een dubbele opdracht in Nederland: de Wereldbeker-eindzege op zak steken en zijn ploegmaat Merlier aan een WK-ticket helpen.

WK-selecties België

 • Mannen elite: Tom Meeusen, Sven Nys, Kevin Pauwels, Laurens Sweeck, Wout van Aert, Michael Vanthourenhout. Tim Merlier zevende man als Wout van Aert het wereldbekerklassement wint.
  Reserven: Toon Aerts, Klaas Vantornout, Gianni Vermeersch.
 • Vrouwen elite: Sanne Cant, Loes Sels, Joyce Vanderbeken, Ellen Van Loy, Karen Verhestraeten, Jolien Verschueren.
 • Beloften (m): Thijs Aerts, Nicolas Cleppe, Quinten Hermans, Daan Hoeyberghs, Eli Iserbyt, Daan Soete. Yannick Peeters zesde man als het wereldbekerklassement gewonnen wordt door Eli Iserbyt.
  Reserven: Stijn Caluwé, Yorben Van Tichelt.
 • Beloftes (v): Joyce Hens, Shana Maes, Femke van den Driessche, Laura Verdonschot.
 • Junioren: Alessio Dhoore, Jappe Jaspers, Seppe Rombouts, Toon Vandebosch, Florian Vermeersch. Jari De Clercq zesde man als Jappe Jaspers het wereldbekerklassement wint.
  Reserven: Jarne Driesen, Victor Vandebosch.

Tweets: