Van der Poel: "Enkel WK kan seizoen nog kleur geven"

zo 10/01/2016 - 20:33 Een tweede Nederlandse titel bij de elite heeft de honger van Mathieu van der Poel niet gestild. Een groot deel van het seizoen viel in het water door een knieblessure en nu telt nog één cross: het WK in Heusden-Zolder eind januari. "Ik leg mezelf veel druk op."

Mathieu van der Poel heeft zijn indrukwekkende reeks op het Nederlandse kampioenschap veldrijden doorgetrokken. Na zeges bij de junioren en beloften in 2013 en 2014 veroverde hij nu zijn tweede titel op een rij bij de elite.

"Een Nederlandse titel is altijd speciaal, maar enkel een nieuwe wereldtitel kan mijn seizoen nog kleur geven", zegt Van der Poel. Door een knieblessure lag de Nederlander lang in de lappenmand.

Het WK in Heusden-Zolder eind januari is dus het grote doel van Van der Poel. "Ik ga naar het WK om te winnen", zegt de titelverdediger.

"Het snelle parcours is mij op het lijf geschreven, maar het zal wellicht een van de moeilijkste wedstrijden uit mijn carrière worden. Vooral omdat ik zelf veel druk op mijn schouders leg." Vorig jaar was Van der Poel de sterkste op het WK in Tabor.