Krijgen we de driekleur van Van Aert nog te zien dit jaar?

zo 10/01/2016 - 18:49 Belgisch kampioen Wout van Aert rijdt tot het WK veldrijden enkel de WB-manches in Lignières en Hoogerheide. Als Van Aert wereldkampioen wordt, zal hij de tricolore dus nooit gedragen hebben. "Het is al een lang en mooi seizoen geweest voor Wout", legt Niels Albert de planning uit. "Hij moet zo weinig mogelijk koersen tot het WK om fris te blijven."

Wout van Aert neemt morgenmiddag al het vliegtuig naar Spanje en verzaakt dus aan de cross van Otegem, waar de Belgische kampioen jaarlijks zijn trui mag showen.

Van Aert blijft tot het WK in Heusden-Zolder (31 januari) op stage in Spanje. Hij komt enkel twee keer terug voor de Wereldbekermanches van Lignières en Hoogerheide.

Ze voorspellen een winterprik hier in België. Het is dus het ideale moment om naar Spanje te trekken.
Ploegleider Niels Albert

Omdat Van Aert in die twee wedstrijden verplicht is de trui van de leider in de Wereldbekerstand te dragen, zal hij tot en met het WK dus niet kunnen pronken met zijn driekleur. Als Van Aert dan ook nog eens wereldkampioen wordt, mag de Belgische trui voorgoed in zijn kast blijven liggen.

"We hebben hier lang over nagedacht", zegt ploegleider Niels Albert. "Zijn planning tot het WK is in samenspraak met de coach van Wout uitgestippeld en stond los van dit BK."

"Het is al een lang en mooi seizoen geweest voor Wout. Hij moet zo weinig mogelijk koersen tot het WK om fris te blijven. Hij rijdt momenteel goed en die vorm willen we drie weken aanhouden."

"Ze voorspellen bovendien een winterprik hier in België. Het is dus het ideale moment om naar Spanje te trekken. Als ploegleider ben ik ook met dat soort zaken bezig. Ik kijk dagelijks op Meteovista naar het weer van de volgende 14 dagen. Een renner moet daar zelf niet mee bezig zijn."