"De beste Ruben Scheire zal niet aan de start staan"

wo 06/09/2017 - 13:42 In Australië is het wereldkampioenschap mountainbike aan de gang. Ruben Scheire, vorig jaar 11e in Rio, tempert de verwachtingen na "een rotseizoen". Bondscoach en oud-wereldkampioen Filip Meirhaeghe mikt op de top 15 of zelfs de top 10.

Scheire: "Rotseizoen achter de rug"

Vorig jaar verraste Ruben Scheire met een elfde plaats op de Olympische Spelen, maar op het WK in Cairns moet hij zondag de lat lager leggen.

Door een blessure heb ik maar 3 weken kunnen trainen voor het WK. Dat is te weinig.
Ruben Scheire

"Het is de eerste keer dat ik met weinig ambitie naar het WK trek. Ik heb een rotseizoen achter de rug met blessureleed", legt de 25-jarige mountainbiker uit in een gesprek met Sporza.

"Ik kampte met een spierscheuring boven mijn knie. Daardoor heb ik maar 3 weken kunnen trainen voor het WK. Dat is te weinig."

"De beste Ruben Scheire zal niet aan de start staan. Ik hoop op een echt goede dag. Dan kan ik de miserie van de voorbije maanden vergeten. Ik ga het alleszins proberen."

"Een plaats in de top 24 zou fantastisch zijn. Dan verleng ik mijn topsportcontract bij defensie."

Mountainbiker Ruben Scheire neemt stilaan afscheid van Rocky. Het WK komt eraan.

Een bericht gedeeld door Tom Boudeweel (@tom.boudeweel) op

Meirhaeghe: "Met Ruben weet je nooit"

Bondscoach Filip Meirhaeghe mikt hoger met zijn 9-koppige selectie. "Als alles meezit, kunnen we in elke categorie in de top 15 eindigen. Bij de beloften en de junioren hoop ik op een top 10", legt hij uit.

"Dat zijn uitslagen die we lang niet meer hebben neergezet. We hebben nog geen toppers, maar we zitten wel met een sterke lichting jongeren."

En de elite? "Ruben Scheire is nog maar net hersteld van een blessure. Daarom zet ik een vraagteken achter zijn naam, maar met Ruben weet je nooit. Hij kan altijd verrassend uit de hoek komen."

Als oud-wereldkampioen beschikt Meirhaeghe over een tonnen ervaring. "Ik ken de mountainbikewereld van binnen en van buiten. Ik sta ze technisch bij. Op het parcours rijd ik mee om ze de sporen aan te wijzen. Het is een droomjob voor mij."

"Talent kiest voor veldrijden"

Filip Meirhaeghe wil het mountainbiken weer in de picture krijgen in ons land. "Daar hebben we een vedette voor nodig", denkt hij.

"Meer aandacht betekent ook meer instroom. Nu moeten we in een kleine vijver vissen. En we spelen ook talent kwijt aan het veldrijden of het wegwielrennen."