Wereldkampioene Degrendele trekt 2 maanden naar het Japanse keirincircuit

ma 12/03/2018 - 19:57 Baanwielrenster Nicky Degrendele vertrekt in mei naar Japan, de bakermat van de keirin. De wereldkampioene zal er meestrijden in het legendarische keirincircuit.

In de voetsporen van Michel Vaarten

Op het WK baanwielrennen snelde Nicky Degrendele 8 dagen geleden naar de wereldtitel in de keirin, een sprintnummer dat ook op het olympische programma staat.

Over 2 jaar kan ze dus een gooi doen naar goud in Tokio. Degrendele zal de Japanse pistes binnenkort verkennen, want in mei reist ze naar Japan af om er mee te draaien in het keirincircuit. Ze zal er minstens 3 wedstrijden rijden, die elk bestaan uit 4 competitiedagen.

Daarmee treedt ze in de voetsporen van onze landgenoot en keirinwereldkampioen Michel Vaarten, die in de jaren 80 aan de slag ging in het legendarische Japanse keirincircuit.

Ervaring opdoen in Japan, de wieg van de keirin

Japan is de bakermat van de keirin. Met de inkomsten uit het gokcircuit in de keirin werd Japan heropgebouwd na de Tweede Wereldoorlog. Sinds de invoering van de keirin zou er al 1 miljard yen (bijna 8 miljoen euro) naar goede doelen gestroomd zijn.

Degrendele zal van begin mei tot eind juni verblijven in Japan. Helemaal op afzondering, want alle verbindingen (laptop, smartphone...) met de buitenwereld zijn verboden.