De Pauw klopt Cavendish en Wiggins: "Een droom die uitkomt"

ma 31/10/2016 - 15:21 De zesdaagse van Londen kreeg met het Belgische duo De Ketele/De Pauw niet de verwachte winnaars. "Vorig jaar was al een verrassing dat we wonnen, maar nu met Cavendish/Wiggins aan de start nog meer", zegt Moreno De Pauw.

Het stond in de sterren geschreven dat Mark Cavendish en Bradley Wiggins, nota bene in zijn laatste koers op Engelse bodem, de zesdaagse van Londen zouden winnen.

Tactisch waren we iets sterker, maar dat moet ook wel om Cavendish en Wiggins te verslaan

Maar Kenny De Ketele en Moreno spotten met die verwachtingen door op weergaloze wijze het laken naar zich toe te trekken. "Op de voorlaatste dag verloren we een ronde op de Britten", herbeleeft De Pauw de ontknoping.

"Op de laatste dag hebben we ons kalm gehouden bij de eerste nummers om fris te zijn voor de afsluitende ploegkoers. Op 30 ronden van het einde vielen we aan en net dan misten Cavendish en Wiggins een aflossing."

"Daar konden we van profiteren om snel een halve ronde te nemen. We wisten onderweg ook nog genoeg punten te sprokkelen om hen voor te blijven. Tactisch waren we iets sterker, maar dat moet ook wel om Cavendish en Wiggins te verslaan."

"Je kijkt toch op naar twee legendes als Wiggins en Cavendish"

De Ketele en vooral De Pauw konden achteraf hun ogen niet geloven dat ze het geflikt hadden. "Het was al een verrassing dat we vorig jaar wonnen, maar dit jaar met Cavendish en Wiggins aan de start is het nog een grotere verrassing. Dit is een droom die uitkomt."

"Wiggins en Cavendish waren heel vriendelijk na afloop. Dat verbaasde me toch een beetje. Je kijkt toch op naar die mannen, twee legendes op de fiets. De eerste dagen was het even wennen om met hen samen te leven en te fietsen."

"Ambiance in Londen was uitstekend, maar niet te vergelijken met Kuipke"

De Ketele en De Pauw reizen nu meteen door naar Glasgow voor een Wereldbeker, trekken vervolgens naar Apeldoorn voor nog een Wereldbeker en eindigen hun rondreis dan in Gent, voor het volgende hoogtepunt van hun seizoen.

"Het niveau in Gent zal nog hoger zijn", schat De Pauw in. "Ik hoorde dat Keisse er met Viviani zal rijden. En Cavendish en Wiggins zullen nog iets betere pistebenen hebben en zeker op revanche azen. Het wordt misschien nog spannender."

"We waren extra gemotiveerd om te winnen in Londen om goed aan ons zesdaagseseizoen te beginnen. De stress is nu al weg. Met onze zege moet je ons toch ook bij de favorieten voor Gent rekenen."

De sfeer in Londen was trouwens opperbest, met heel veel randactiviteiten die het publiek massaal naar de velodroom lokten. "Je voelt dat het Britse publiek veel van de koers kent."

"Toch is de ambiance niet dezelfde als die in Gent. De sfeer in het Kuipke, dat valt met niets te vergelijken", besluit De Pauw.

Doet Wiggins er toch nog een jaartje bij?

Bradley Wiggins zou in Gent, de plaats waar zijn vader ook nog successen vierde, normaal gezien afscheid nemen van de wielersport. Maar de zesdaagse van Londen smaakte blijkbaar naar meer.

"Wie zou niet willen terugkeren naar hier, met dit uitzinnige publiek. Het was ongelooflijk", zei Wiggins achteraf. "Ik heb er enorm van genoten. Ik zou hier nog graag deel van uitmaken in de toekomst. Ik hou er nog altijd van te fietsen."

Op de vraag of hij overhaald zou kunnen worden om terug te keren in 2017 antwoordde Wiggins onomwonden: "Geld bepaalt alles, niet?"