Quick-Step verdedigt wereldtitel ploegentijdrit met drie landgenoten

di 12/09/2017 - 16:31 Quick-Step verdedigt in Noorwegen zijn wereldtitel in de ploegentijdrit. Het rekent daarvoor onder anderen op Philippe Gilbert, Yves Lampaert en Julien Vermote. Laurens De Plus is reserve.

Quick-Step won het WK ploegentijdrit al drie keer, bij de eerste editie in 2012, in 2013 en in 2016. Het wil dat kunstje in Bergen graag nog eens herhalen. De ploeg bestaat uit Philippe Gilbert, Yves Lampaert, Julien Vermote, Jack Bauer, Bob Jungels en Niki Terpstra.

Het gaat op en neer. Er is geen meter vlak. Het verschil met vorig jaar in Qatar is groot.
Tom Steels

In vergelijking met de kampioenploeg van vorig jaar zien we twee wissels. De Duitsers Marcel Kittel en Tony Martin zijn er niet meer bij. Gilbert en Bauer komen in de plaats. Laurens De Plus is reserve in Noorwegen.

"We hebben een heel sterk en goed voorbereid team, opgebouwd rond ervaren renners en voormalige kampioenen in de discipline. Er is veel vertrouwen dat we een goed resultaat zullen halen", zegt ploegleider Tom Steels. "We hebben hier hard voor getraind. De afgelopen weken hebben we vaak het parcours in Bergen gesimuleerd en ik merkte dat de jongens er klaar voor zijn."

Het parcours in Noorwegen is 42,5 km lang. "Het gaat op en neer, een rollercoaster waarop je geen fouten kan maken. Er is geen meter vlak. Het verschil met vorig jaar in Qatar is groot. Het weer kan bepalend worden want door de regen kunnen de snelle afdalingen omgetoverd worden tot een schaatsbaan. Ook de 400 meter kasseien niet ver van de finish kunnen een impact hebben. De kracht en de samenhang in het team zullen bepalend worden."