Britse bond bevestigt: Froome daagt Dumoulin en Martin uit in WK-tijdrit

di 12/09/2017 - 15:53 Chris Froome zal op 20 september aan de start komen van de individuele tijdrit op het WK in Bergen. Verwacht wordt dat de Brit nu zondag met Team Sky ook aan de WK-ploegentijdrit meedoet. Froome doet niet mee aan de wegrit, net als Mark Cavendish en Geraint Thomas, die allebei met breuken de Tour moesten verlaten.

Froome, die het voorbije weekend de zeldzame dubbel Tour-Vuelta lukte, is meteen een van de favorieten voor het tijdritgoud in Bergen, waar 31 kilometer tegen de klok moet afgewerkt worden. Hij won de tijdrit over 40 km in de Vuelta.

Andere kanshebbers zijn de Nederlander Tom Dumoulin, de winnaar van de Giro waarin hij ook de rest domineerde in een chrono over 39 km, en de Duitse titelhouder Tony Martin.

Froome won op de Spelen van Rio 2016 het brons in de tijdrit, achter de gestopte Fabian Cancellara en Dumoulin. De tweede Britse tijdrijder is Steve Cummings.

Geen Cavendish en Thomas

De Britse hoofdcoach Iain Dyer maakte ook bekend dat Cavendish en Thomas niet meedoen in Noorwegen. De eerste brak zijn schouder in de Tour, de tweede zijn sleutelbeen.

  • Britse selectie: Adam Blythe, Mark Christian, Jon Dibben, Owain Doull, Tao Geoghegan Hart, Pete Kennaugh, Ian Stannard, Ben Swift, Scott Thwaites