Vuelta 2018: meer van hetzelfde met 9 aankomsten bergop

za 13/01/2018 - 12:47 Vanochtend is de Ronde van Spanje 2018 voorgesteld. De rittenwedstrijd blijft trouw aan haar recept: veel klimmen. "We willen dat de bergen beslissen over de eindoverwinning."

Voor het eerst sinds 2009 trekt de Ronde van Spanje zich op gang met een individuele tijdrit (van 8 kilometer). Op 25 augustus vormt het museum Centre Pompidou in Malaga het decor voor de start van de 73e Vuelta.

De winnaar van die tijdrit zal misschien maar één dag de rode leiderstrui dragen, want de dag erna krijgen de renners al wat bergjes voor de wielen geschoven. 

Het echte werk komt uiteraard later. Met 9 aankomsten bovenop een col wordt het DNA van de Vuelta ook dit jaar gerespecteerd.

"We willen dat de bergen beslissen wie de Ronde van Spanje wint", zegt Vuelta-directeur Javier Guillen. "We hebben nieuwe bergaankomsten ingelast, die de koers een nieuw elan kunnen geven."

De strijd om de eindoverwinning zal waarschijnlijk tot de op één na laatste dag duren. Op zaterdag 15 september staat er immers nog een kuitenbijter van formaat op de agenda: een rit van 105 kilometer in Andorra met 6 beklimmingen erin: 1 van 3e, 1 van 2e en 4 van 1e categorie. Vorig jaar was Chris Froome eindwinnaar.

De Vuelta kort samengevat:

Profiel van de 21 etappes: