Froome: "Zulke momenten zijn alle opofferingen waard"

zo 10/09/2017 - 08:11 Het is en blijft een cliché, maar zonder pech schrijft Chris Froome (32) straks de Ronde van Spanje op zijn naam. De Brit won dit seizoen al de Tour. "Dit is een ongelofelijk gevoel", zegt de Brit.

"Ik heb mijn seizoen dit jaar anders ingedeeld"

Chris Froome had het na de tocht over de Angliru over een "emotierijke" etappe. "Na het winnen van de Tour was deze Vuelta een nog grotere uitdaging", vertelt Froome. "Zulke momenten zijn alle opofferingen waard, al die momenten waarbij je weg van je familie bent. Dit is een ongelofelijk gevoel."

De dubbel Tour-Vuelta, het was al van Bernard Hinault in 1978 geleden. "Vorig jaar won ik de Tour en werd ik 2e in de Vuelta. Dat gaf me veel motivatie en toonde aan dat de dubbel mogelijk was."

"Ik heb mijn seizoen dit jaar anders ingedeeld. Ik heb in het eerste deel minder gekoerst en kwam iets frisser aan de start van de Tour. Dat heeft me geholpen om in deze Vuelta sterk te zijn."

"De Tour is zo veeleisend, maar de Vuelta is een ander type koers. Het was fysiek zwaar, met al die aankomsten bergop. Er werd agressief gekoerst en de weersomstandigheden waren wisselend. Het was lastig."

"Ik heb nog veel motivatie"

Chris Froome heeft dus geschiedenis geschreven. Is de Brit niet stilaan verzadigd? "Ik heb nog veel motivatie en kan nog veel doelen verwezenlijken."

"Zo wil ik volgende week opgesteld worden op het WK ploegentijdrijden. En misschien ook in de individuele tijdrit. Dat hangt af van hoe ik gerecupereerd zal zijn."