De Cauwer: "Ik wil het nog wel eens zien, Froome zonder team"

do 07/09/2017 - 15:37 Het lijkt erop dat de sterke Sky-ploeg de rode trui van Chris Froome tot in Madrid op sleeptouw moet en zal nemen. José De Cauwer en Michel Wuyts dromen hardop van een meer gelijkwaardige strijd. "Zet Froome in een team van een ander kaliber en je krijgt een totaal andere koers."

De dominantie van Team Sky lijkt ook in de Vuelta versmachtend te werken. "Het is eigenlijk heel simpel. Als je 3 ploegen met een budget van 10 miljoen euro samenlegt, dan kom je aan het budget van Sky. In deze Vuelta is het een strijd van Sky tegen een paar losse elementen", vindt Michel Wuyts.

Als Froome alleen op de wereld zou moeten rijden, dan zou hij gek worden van onzekerheid
Michel Wuyts

"Zet Froome in een team van een ander kaliber en je krijgt een totaal andere koers", denkt José De Cauwer. "Niet dat Froome dan de Vuelta niet zou winnen, maar ik wil het nog wel eens zien, zo'n Froome zonder team. Niet dat ik hem de eindzege in de Vuelta niet gun, maar ik ben benieuwd hoe hij met zo'n situatie zou omgaan. Alleen op de wereld, zoals zijn concurrenten."

"Dan zou hij gek worden van onzekerheid", zegt Wuyts. "Want het hele opzet van Sky is om Froome voortdurend op zijn gemak te houden. Hij is een ongeruste ziel, ook al is hij daar de voorbije jaren in verbeterd. Net zoals hij ook meer stabiliteit op zijn fiets uitstraalt."