Froome na tijdsverlies: "Ik maak me geen zorgen over de Angliru"

wo 06/09/2017 - 20:15 Chris Froome toonde op de moordende klim Los Machucos voor het eerst tekenen van verzwakking in deze editie van de Vuelta. Maar de Brit maakt zich geen zorgen. "Ik denk niet dat er ook maar één renner is die houdt van hellingen tot 25 à 28 procent, maar dit is de Vuelta en het hoort er bij."

Froome bolde vandaag 1'46" na dagwinnaar Stefan Denifl en 42" na Vincenzo Nibali over de finish. In het klassement behoudt hij wel 1'16" op de Italiaan en dat stemt Froome gerust.

Het is nooit een goede zaak om tijd te verliezen, maar ik voel me nog goed en ik denk dat ik nog altijd een goede uitgangspositie heb.

"Dit was zo'n typische slotklim in de Vuelta, heel steil, heel zwaar. Maar dat geldt voor iedereen."

"We wisten dat er ons een zware finale wachtte en dat bleek ook het geval, zeker ook door de weersomstandigheden", zei Froome na de rit.

"Ik denk niet dat er ook maar één renner is die houdt van hellingen tot 25 à 28 procent, maar dit is de Vuelta en het hoort er bij".

"Het is nooit een goede zaak om tijd te verliezen, maar ik voel me nog goed en ik denk dat ik nog altijd een goede uitgangspositie heb."

"Vandaag betaalde ik de prijs voor gisteren"

De Vuelta duurt nog tot en met zondag. "Er komen nog drie bergritten en ik heb er vertrouwen in dat ik de klus kan klaren, samen met mijn team. Vandaag heb ik gewoon de prijs betaald voor de inspanningen van gisteren (foto)."

"Ik zal er morgen opnieuw staan en maak me geen zorgen over de etappe naar de Angliru (de slotklim van zaterdag van 13,2 km, waarvan de laatste 6 km niet onder de 13 procent gemiddeld gaat)."

"Ik weet dat het een zware rit wordt, waarschijnlijk de zwaarste klim van de Vuelta dit jaar, maar we zien wel. We nemen het dag per dag."