Wuyts en De Cauwer: "Er is nog altijd strijd voor de 1e plaats"

wo 06/09/2017 - 10:54 Chris Froome houdt de Ronde van Spanje na zijn overwinning in de tijdrit nog wat meer in zijn greep. Maar de koers is nog niet voorbij, menen onze commentatoren. "Eén slechte dag van Froome volstaat."

"Als Froome zich minder voelt..."

Chris Froome won gisteren de tijdrit in de Vuelta en heeft nu al bijna 2 minuten voorsprong op zijn eerste achtervolger Vincenzo Nibali. Hoeven we nog naar de laatste ritten te kijken?

"Ja, want er is nog altijd strijd voor plaats 1", zegt Michel Wuyts. "Dat is misschien verrassend, maar één slechte dag van Froome volstaat."

"Er komt nog zo'n zwaar terrein. Als hij zich minder voelt, kan hij toch nog 2 minuten verspelen op Nibali."

Interessante streken en etappes

Ook de strijd voor de ereplaatsen belooft nog zeer boeiend te worden. "Daar komen nog veel renners voor in aanmerking", vult José De Cauwer aan.

"Denk maar aan Miguel Angel Lopez. En Ilnoer Zakarin, die zeker het podium wil betreden. Er zit zeker nog veel aan te komen. En zonder pech moet je nog altijd thuis geraken. Ik kijk uit naar de ritten van woensdag en zaterdag."

Wuyts: "Voor plaatsen 2 tot 4 ligt alles op een vodje. Vandaag is er die nieuwe aankomst in Cantabrië, zaterdag is er de Angliru. Die streken en etappes zijn zo interessant."

Het afscheid van Alberto Contador

Onze commentatoren zien nog één belangrijke factor: Alberto Contador. "Hij stapt zondag niet uit de Vuelta zonder nog eens een truc uit te halen", voorspelt José De Cauwer.

"We gunnen hem een ritzege of een podiumplaats. Daar zal hij alles aan doen", zegt Michel Wuyts.

"Hij durft het aan om te vechten voor winst en is diegene die in zijn hoofd het risico neemt om toch nog te verliezen. Bravo, Contador."