Ster ZLM Toer slaat jaartje over: "Enkele etappeplaatsen haakten af"

wo 11/04/2018 - 11:40 Er vindt in 2018 geen Ster ZLM Toer plaats. De Nederlandse 2.1-koers, die van 13 tot 17 juni gereden moest worden, kreeg zijn rittenschema niet rond. In 2019 is er wél weer een editie.

Organisatievoorzitter Anton Ganzeboom kwam vanochtend met het spijtige nieuws. "We zijn er door organisatorische redenen niet in geslaagd het etappeschema rond te krijgen, ondanks toezeggingen van diverse etappeplaatsen."

"Helaas zijn we ertegenaan gelopen dat, nadat we het financiële kader rondgekregen hadden, enkele beoogde etappeplaatsen toch afhaakten."

"De besluitvorming hiervoor duurt vaak even en ook het traject rond vergunningen wordt steeds complexer. Er is niet genoeg tijd om nu nog met alternatieven te komen. Daardoor moeten we nu dit besluit nemen."

Vanmarcke en Gilbert op erelijst

Vorig jaar won de Portugees José Gonçalves de Ster ZLM Toer, waarbij de slotrit gewonnen werd door Marcel Kittel. Een pak grote namen stond al op het palmares van de vroegere Ster Eletrotoer: in 2016 was Sep Vanmarcke de eindwinnaar. Philippe Gilbert is met 3 eindzeges (2009, 2011, 2014) de recordhouder.

Mededeling van organisatie: