Bora-renner rijdt op fietspad en krijgt prompt uitbrander én boete

wo 14/03/2018 - 20:38 Cesare Benedetti (Bora-Hansgrohe) moet een boete van 200 Zwitserse frank betalen nadat hij tijdens Nokere Koerse even op het fietspad ging rijden. De Italiaan haalde geen voordeel uit zijn manoeuvre, maar werd wel getrakteerd op een geldsanctie.

Cesare Benedetti probeerde op 43 kilometer van de finish op te schuiven in het peloton, maar kwam tijdens zijn inhaalmanoeuvre op het fietspad terecht. De renner moest uiteindelijk in de remmen gaan en sloot helemaal achteraan het peloton weer aan.

Juryvoorzitter Pedro Garcia Mozo sprak Benedetti meteen aan. "Iedereen weet dat hij niet op het fiets- of voetpad mag rijden. Daarom gaf ik Benedetti onmiddellijk een uitbrander. Ik kon hem ook onmiddellijk uit koers gezet hebben, maar er waren toch wel wat verzachtende omstandigheden", legt de Spanjaard uit.

"Allereerst betekende zijn actie geen enkel gevaar voor de toeschouwers. Bovendien haalde hij geen voordeel uit zijn actie. Integendeel. Hij moest zelfs stevig in de remmen en helemaal achteraan het peloton opnieuw aansluiten."

"Het kost hem wel 200 Zwitserse frank. Dat kon ik niet achterwege laten. Enkel zo zullen renners tot het besef komen dat het niet kan om op fiets- of voetpaden te rijden. Wij hebben hier met de UCI al uitvoerig over gesproken en signalen gegeven dat wij dit niet meer tolereren."

Bekijk de fase met Benedetti:

VRT ???media.video.type.mz_vod???