Van Aert verkent morgen Ronde-parcours: "Nokere was een goeie test"

wo 14/03/2018 - 19:42 Wout van Aert was andermaal een van de smaakmakers van een wegkoers in Nokere. Na de race reed de wereldkampioen veldrijden nog met de fiets naar het rennershotel in Nazareth, waar hij morgen met Veranda's Willems-Crelan het parcours van de Ronde verkent.

In alle koersen waarin hij dit jaar al reed (Omloop, Strade Bianche) kleurde Van Aert de finale. Zo ook vandaag: de 23-jarige renner voerde de forcing om een achtervolgende groep tot stand te brengen en probeerde in de laatste ronde nog meermaals weg te raken uit het grote pak.

Vluchten lukte niet meer, maar door zijn toedoen scheurde het peloton wel in stukken. Hij reed de slotkilometers in dienst van Sean de Bie, die 8e werd. Zelf bolde Van Aert als 32e over de streep.

"In de finale hield ik het tempo zo hoog mogelijk voor De Bie. Als het tot een sprint zou komen, gingen we die kaart spelen", legde Van Aert uit.

"Ik koers eigenlijk altijd om te winnen, maar als dat niet tot de mogelijkheden behoort, kan ik me wegcijferen voor mijn teammaats. Die hebben ook al veel voor mij gedaan."

Van Aert verkent morgen/donderdag parcours van de Ronde

Zo blikt Van Aert tevreden terug. "Het werd voor mij een goede doorgedreven training. Ik heb enkele keren fiks doorgetrokken en testte meermaals de benen. Je kon hier goed uitproberen hoe ver je echt staat."

Na de aankomst zat de fietsdag van Van Aert er trouwens nog niet op. Hij trainde nog wat bij: "Vanuit Nokere ging het met de fiets naar Nazareth, waar we met de ploeg op hotel blijven. Donderdag gaan we immers het parcours van de Ronde van Vlaanderen verkennen." Voor Van Aert wordt het eerste kennismaking met Vlaanderens Mooiste.

Van Aert ging zonder erg even onderuit:

Van Aert is volop de voorjaarskoersen aan het ontdekken. Vandaag leerde de veldrijder een extra les: "Modderige banden kunnen slipperig zijn op asfalt." Hij kwam ten val in een bocht, maar kon snel weer voort.