Sagan: "Ik wil Milaan-Sanremo niet winnen zoals Kwiatkowski dat deed"

wo 14/03/2018 - 07:41 De mentale oorlogsvoering voor Milaan-Sanremo is begonnen tussen Peter Sagan en Michal Kwiatkowski. "Ik kies ervoor om onderweg een show op te voeren voor de mensen", zegt Sagan. "Als ik Milaan-Sanremo zaterdag zou winnen op de manier van Kwiatkowski, zou ik niet blij zijn."

Sagan: "Ik zou niet blij zijn als ik win zoals Kwiatkowski"

Milaan-Sanremo vorig jaar: Peter Sagan breekt de koers open op de Poggio en krijgt Kwiatkowski en Alaphilippe mee. De wereldkampioen is (te) gul in zijn inspanning en zorgt er in zijn eentje voor dat het trio vooropblijft.

Sagan lanceert de sprint en lijkt zegezeker. Maar op de streep wordt hij nog net geklopt door Michal Kwiatkowski. De video van die wedstrijd heeft Sagan niet meer willen herbekijken.

"Ik was veel te genereus vorig jaar", zegt Sagan, die de Primavera nog nooit won. "Maar zo ben ik nu eenmaal. Als je ziet hoe Kwiatowski vorig jaar won... Als ik op die manier zou winnen, zou ik niet blij zijn met mijn prestatie."

Sagan: "Kwiatkowski heeft me nog enkele pintjes te goed"

"Ik kies ervoor om onderweg een show op te voeren voor de mensen", zegt Sagan. "Het maakt me dan niet uit als ik de wedstrijd uiteindelijk win of verlies."

Sagan en Kwiatkowski zijn al sinds de junioren concurrenten. Ze kennen elkaar dus door en door. "We zijn verschillende karakters", zegt Sagan. "Iedereen is anders en dat maakt het leven zo mooi."

"Maar na Milaan-Sanremo van vorig jaar heb ik wel nog enkele pintjes te goed van Kwiatkowski, dat is zeker."

Kwiatkowski: "Soms moet je gewoon de slimste zijn"

Kwiatkowski reageerde al op de woorden van Sagan. "Toen ze in 2016 achter me aan reden op de Poggio, klaagde er niemand over de jongens die met de hele ploeg op mij joegen."

"Ik weet hoe het is om met de regenboogtrui te koersen. En Peter (Sagan) weet dat ook", zegt Kwiatkowski. "Veel jongens zetten hem onder druk, ik zat ook heel vaak in die situatie als wereldkampioen. "It's part of the game no?""

Kwiatkowski voegde eraan toe dat Sagan graag mentale spelletjes speelt. "Soms moet je niet de sterkste, maar wel de slimste zijn om koersen te winnen", besloot de Pool.