Sergeant over Benoot: "Worden beloond voor ons geduld"

wo 14/03/2018 - 08:19 Met een 4e plaats in Tirreno-Adriatico heeft Tiesj Benoot (24) ook in een rittenkoers een stevig visitekaartje uitgedeeld. "Tiesj heeft de Tour gereden en heeft daar meer weerbaarheid door gekregen. Dat vertaalt zich in deze uitslagen", zegt ploegmanager Marc Sergeant.

"Zulke talenten moet je tijd geven"

Tim Wellens eindigde 5e in Parijs-Nice, Tiesj Benoot eiste de 4e plaats op in Tirreno-Adriatico: de jonge Belgen van Lotto-Soudal gooien hoge ogen in het rondewerk.

"Tim en Tiesj hebben deze winter een hele grote stap gezet", legt ploegmanager Marc Sergeant aan Sporza uit. "Tiesj heeft vorig jaar de Tour gereden en heeft daar meer weerbaarheid door gekregen. Dat vertaalt zich in deze uitslagen."

Benoot kwam bij de profs binnen met een kanonskogel - een 5e plaats in de Ronde van Vlaanderen in 2015 - maar moest lang wachten op de echte bevestiging.

"Die 5e plaats was misschien een beetje een vergiftigd geschenk. Iedereen dacht dat we een nieuwe kampioen hadden, maar zulke talenten moet je ook tijd geven. We hebben er geduld mee gehad en daar worden we voor beloond."

"Er niet ineens een koers van 300 kilometer bovenop gooien"

Met deze benen zou Tiesj Benoot op papier potten kunnen breken in Milaan-Sanremo, maar de winnaar van de Strade Bianche blijft thuis. "La Primavera" staat niet op zijn voorjaarsmenu.

"Tiesj is goed en heeft een speciaal programma mogen afwerken. Hij wil meegaan tot Luik-Bastenaken-Luik en dan moet je dat schema aanhouden."

"Dan mag je er niet zomaar ineens een koers van 300 kilometer bovenop gooien. Tiesj zal nu 10 dagen niet koersen en ik denk dat dat verstandiger is dan Sanremo er bij te nemen. De E3 Harelbeke wordt zijn volgende koers."

"We hebben er goed over nagedacht en hebben met de trainers bekeken welke koersen hij wel en niet zou rijden, ook al is het pijnlijk om er soms eentje te schrappen. Maar er moet voldoende rust zijn tussen de koersen."

"Hopelijk blijven we dit jaar gespaard van pech"

Met enkele zeges van André Greipel en de knappe resultaten van Tim Wellens en Tiesj Benoot is Lotto-Soudal uitstekend aan het seizoen begonnen.

"We zijn goed begonnen en die lijn wordt doorgetrokken. Nu moeten we hopen dat we zonder tegenslagen en ziektes blijven."

"Ik zie dat het noodlot toeslaat bij andere ploegen, zoals Sunweb. Dat hebben we ook meegemaakt. Ik hoop dat we er dit jaar eens van gespaard blijven."