Gaviria heeft last van vallende ziekte: "Onbegrijpelijk voor een pistier"

di 13/03/2018 - 11:18 Het voorjaar van Fernando Gaviria is naar de vaantjes door een val in Tirreno-Adriatico. Zijn 3e valpartij al dit jaar. Wat is er aan de hand met de sprinter van Quick-Step? We vroegen het aan de Colombiaanse wielerjournalist Eddy Jacome.

Op 8 kilometer van het einde van de 6e etappe in Tirreno-Adriatico sloeg het noodlot toe voor Fernando Gaviria. Hij tikte tegen het achterwiel van ploegmaat Richeze en kon zich niet meer staande houden.

De schade leek aanvankelijk nog mee te vallen, maar na de rit werd snel duidelijk dat Gaviria een beentje in zijn hand heeft gebroken. Hij moet geopereerd worden en daarna 4 weken recupereren. Weg voorjaar.

"Gaviria maakte dezelfde fout als in de Tour de San Juan dit jaar, toen hij het wiel van ploegmaat Narvaez aantikte", vertelt journalist Eddy Jacome. "Ook in zijn eerste Milaan-Sanremo, in 2016, was het al hetzelfde liedje."

VIDEO: De valpartij met Gaviria in Tirreno-Adriatico

"Ik denk niet dat hij ooit al zo'n slecht seizoen gehad heeft"

De wielerwereld leerde Fernando Gaviria kennen toen hij in 2015 op zijn 20e al wereldkampioen werd in het omnium, een titel die hij een jaar later wist te verlengen.

"Gaviria rijdt al van kindsbeen af op de piste, hij is heel behendig met de fiets. Het is dus vreemd dat dit telkens gebeurt", zegt Jacome.

"Hij had dit seizoen al enkele moeilijke weken achter de rug, niet alleen met zijn val in San Juan, maar ook met zijn openingsweekend dat de mist inging (hij viel ook in de Omloop en gaf op door de koude in Kuurne). Nu komt daar ook nog eens die val bij. Ik denk niet dat hij ooit al zo'n slecht seizoen gehad heeft."

RETRO: Gaviria tikt wiel van ploegmaat aan in San Juan (2018)

RETRO: Gaviria komt ten val in de straten van Sanremo (2016)

vod