Gaviria breekt beentje in zijn hand, is zijn voorjaar al voorbij?

ma 12/03/2018 - 17:57 Fernando Gaviria houdt aan zijn valpartij in Tirreno-Adriatico een breukje in zijn hand over. De Colombiaan van Quick-Step moet geopereerd worden. Dat betekent geen Milaan-Sanremo voor hem en mogelijk ook geen andere klassiekers.

Fernando Gaviria testte dit seizoen al het asfalt in Argentinië (opgave in rit 4 van de Ronde van San Juan), in België (Omloop Het Nieuwsblad) en nu ook in Italië. Op 4 kilometer van het einde tikte hij het wiel van zijn ploegmaat Richeze aan.

Het verdict voor Gaviria was hard: niet alleen was hij kansloos voor de dagzege, maar ook voor de rest van het voorjaar lijkt hij nu twijfelachtig. De Colombiaan heeft een middenhandsbeentje gebroken en moet geopereerd worden.

Geen Milaan-Sanremo dus voor Gaviria, die er vorig jaar nog 5e werd en een jaar eerder bij zijn debuut de zege in rook zag opgaan door... een val.

Gaviria: "Ik ben er het hart van in"

Morgen gaat Gaviria onder het mes in het AZ van Herentals. "Ik ben er het hart van in!", reageert de Colombiaan. "Ik was in een goeie vorm en keek uit naar de race van zaterdag."

"Ik vind het ook jammer voor mijn ploeggenoten. Zij leverden vandaag heel goed werk in de Tirreno en ik wilde hen bedanken met een overwinning. Maar ik moet dit aanvaarden en ik hoop snel te herstellen."