Dylan Teuns na 6e plaats in Parijs-Nice: "Hierop moet ik bouwen"

ma 12/03/2018 - 08:09 Dylan Teuns heeft in Parijs-Nice weer staaltjes van zijn kunnen laten zien. De jonge Belg van BMC blijft razend ambitieus, want zelfs een zesde plaats in de eindstand kan hem niet helemaal tevreden stemmen. "Als renner wil je altijd meer", vertelt Teuns.

Dylan Teuns kwam zaterdag dicht bij de zege in de koninginnenrit naar Valdeblore en legde in de eindstand uiteindelijk beslag op de zesde plaats. "Jammer dat ik zaterdag niet win. Het zat er echt in en dat geeft nu een beetje een zure nasmaak", zegt de Belg van BMC.

De zesde plaats in de eindstand kan Teuns niet opmonteren. "Dat is allemaal mooi, maar het is niet hetzelfde als winnen. Ik beklaag me echt mijn tweede plaats in de etappe van zaterdag."

"Ik kwam naar hier om Tejay van Garderen te helpen, maar na zijn val werd ik kopman en dat is toch een andere manier van koersen. Eigenlijk ben ik blij met die zesde plaats, maar als renner wil je altijd meer."

Dat moet dan in de Ronde van het Baskenland en de Waalse klassiekers gebeuren. "Ik moet bouwen op dit resultaat. De etappe van zaterdag was de enige buiten mijn comfortzone en daar scoorde ik het beste. Hier moet ik dus vertrouwen uit putten voor de toekomst."