Een dag voor Armstrong komt ook dopingjager Walsh naar België

wo 28/02/2018 - 12:28 De Ierse sportjournalist die Lance Armstrong aan de galg schreef, komt over een maand naar de Universiteit van Gent. Op 29 maart geeft David Walsh (The Sunday Times) er een lezing. Een dag later spreekt Armstrong zelf de "Tour of Flanders Business Academy" toe in ons land.

"Misplaatst eerherstel"

David Walsh (62) is de journalist die Lance Armstrong destijds aan de galg schreef, onder meer in zijn boek "L.A. Confidentiel". De lezing in Gent vindt plaats een dag voor de komst van Armstrong naar de Tour of Flanders Business Academy.

De vereniging voor Sport- en Keuringsartsen (SKA), het DoCoLab van de UGent en NADO Vlaanderen (Dopinglijn) hebben Walsh uitgenodigd. Zij vinden "de Armstrong-show van de dag erna een misplaatst eerherstel voor ’s werelds beruchtste sportfraudeur en een slecht signaal van de Tour of Flanders-directie."

"Een kordaat antwoord dringt zich op. De lezing van David Walsh is een buitenkans om een van de invloedrijkste stemmen in het dopingdebat live aan het werk te zien en vragen te stellen", klinkt het.


Lance Armstrong naar België: