Museeuw: "Oudenaarde zou ideale gaststad zijn voor WK wielrennen"

vr 12/01/2018 - 13:26 Nu Vlaanderen werk wil maken van het WK wielrennen in 2021 kan de zoektocht naar gaststeden beginnen. Johan Museeuw heeft een sterke voorkeur voor de Vlaamse Ardennen. "We hebben hier in de streek te veel mooie dingen om links te laten liggen."

Vlaanderen zet zijn schouders onder een kandidatuur voor het WK wielrennen in 2021. Maar waar moet dat WK dan plaatsvinden? "Ik heb in 1988 mijn eerste WK op Belgische bodem gereden in Ronse. Dat vond ik wel iets hebben", zegt Johan Museeuw.

Als het WK in Vlaanderen georganiseerd wordt, komt de koers opnieuw thuis
Johan Museeuw

"Daarna kwam ook nog Zolder. Dat was vlak, daar opteer ik minder voor. Ik wil meer een parcours zoals de Ronde van Vlaanderen."

"Dat is toch het Vlaanderen dat we écht kennen en dat is een streek om voluit te promoten. Onze eigen renners dromen ook altijd van de Ronde. We hebben hier in de streek te veel mooie dingen om links te laten liggen."

"Oudenaarde zou voor mij de ideale uitvalsbasis zijn. Zeker als je het parcours wil laten lopen over hellende wegen."

"Als het WK in Vlaanderen georganiseerd wordt, komt de koers opnieuw thuis. Wij hebben de koers nu eenmaal in onze genen. We mogen chauvinistisch zijn als het over onze regio en over wielrennen gaat."