Naesen: "Ik heb nog iets recht te zetten in de Ronde van Vlaanderen"

do 11/01/2018 - 07:00 Belgisch kampioen Oliver Naesen staat al te popelen om opnieuw het voorjaar te kleuren. "Normaal behoor ik tot de beste 5 renners bij de start van elke kasseiklassieker", zegt de trainingsmakker van Greg Van Avermaet.

"Ik word er nog dagelijks of wekelijks aan herinnerd"

In de E3 Harelbeke sprintte Oliver Naesen vorig seizoen mee voor de zege. Ook in de Ronde van Vlaanderen leek de AG2R-Belg op weg om een mooie plek te versieren, maar een valpartij op de Oude Kwaremont gooide toen roet in het eten.

Vorig jaar had ik de ambitie om in de top 10 te rijden van de klassiekers. Maar in de periode van de Ronde behoorde ik tot de 4 beste renners.
Oliver Naesen

Welke ambities koestert Naesen voor dit seizoen? "Ik zou graag opnieuw zo goed mogelijk zijn van bij het begin van de voorjaarsklassiekers", zegt Naesen op stage in Spanje.

"Vorig jaar had ik de ambitie om in de top 10 te rijden van de klassiekers. Maar in de periode van de Ronde van Vlaanderen behoorde ik tot de beste 4 renners. Door omstandigheden kon ik niet tonen wat mijn plaats was tussen die 4 renners."

"Die valpartij in de Ronde was een heel pijnlijk moment en ik word daar nog dagelijks of wekelijks aan herinnerd door mensen. Dat was niet één koers die om zeep was, maar wel de voorbereiding van jaren ver. Het was een droom die in duigen viel, terwijl ik het gevoel had dat dat mijn beste dag ooit was. Dat wil ik wel nog rechtzetten, sowieso."

"Ik moet durven te dromen van zege in klassiekers"

Naesen eindigde vorig seizoen in de top 10 van de Omloop, Kuurne, Dwars door Vlaanderen en de E3 Harelbeke. Kan hij dit seizoen een klassieker winnen?

“Ik denk dat wel", zegt Naesen. "Om een klassieker te winnen moet je bij de beste renners zijn die aan de start komen. Normaal behoor ik tot de beste 5 renners in de kasseiklassiekers. En als je in die positie zit, moet je durven te dromen van een overwinning in de klassiekers.”

Met Gallopin en Dillier heeft AG2R zich gevoelig versterkt voor het voorjaar. "We hebben een mooi pakket renners dat vooropgestuurd kan worden", zegt Naesen. "Daardoor kan ik mijn krachten sparen in de groep der favorieten en frisser de finale induiken."