Alaphilippe: "Gaviria weet dat hij een foutje gemaakt heeft op het WK"

wo 10/01/2018 - 08:29 Julian Alaphilippe (25) is een van de goudhaantjes van Quick-Step Floors. Vorig seizoen viel deels in het water, maar de Fransman kijkt vol vertrouwen uit naar 2018. "Ik hoop dat ik wat meer geluk heb."

"Ik begin met veel ambitie aan dit seizoen"

Julian Alaphilippe liet vorig jaar in Parijs-Nice en Milaan-Sanremo (3e plaats) zijn talent bewonderen, maar door een knieblessure miste hij de klimklassiekers en de Tour de France.

"Vorig jaar was goed, ondanks die problemen", zegt de Franse springveer aan Sporza. "Het blijft mijn mooiste seizoen. Ik heb veel geleerd en ik ben er sterker uit gekomen. Ik begin met veel ambitie aan dit seizoen. En ik hoop dat ik wat meer geluk heb."

"Geluk heb je nodig. Ik heb zelf ook kleine fouten gemaakt en daar leer je uit. Kijk naar Milaan-Sanremo vorig seizoen: de voorbije jaren werd er nauwelijks met drie renners naar de finish gegaan."

"Maar het blijft vooral belangrijk dat we zulke koersen met deze ploeg winnen. We hebben meerdere troefkaarten. En dat is het mooie aan deze ploeg."

"Gaviria weet dat hij een foutje gemaakt heeft"

Julian Alaphilippe wordt als een van de grote wielerbeloftes bestempeld. "Ik houd niet zo van die term. Dat is vriendelijk, maar ik probeer mijn eigen weg te volgen en ik probeer elk jaar vooruitgang te boeken. En ik krijg vertrouwen van de ploeg."

Ei zo na mocht Alaphilippe dit jaar rondrijden in de regenboogtrui. Maar in de slotkilometers in Bergen werd de Fransman alsnog gegrepen. Nota bene door het gebeuk van onder meer zijn Colombiaanse ploegmaat Fernando Gaviria.

"Ik had even nodig om te bekomen van dat WK. Maar dat is sport. Je krijgt niet altijd alles zoals je wil. Ik heb er alles gegeven en ja, ik weet ook wie me teruggehaald heeft. Dat is hard, maar dat is koers."

"Ik heb er met Gaviria over gepraat. Hij beseft ook dat hij een foutje gemaakt heeft: als hij wacht, dan kan hij sprinten. Ik kan mezelf niets verwijten, maar ik wil er niet meer over praten."

De ontknoping van het WK (die niet op televisie te zien was)

VRT ???media.video.type.mz_vod???