"Terugkeer naar het veld? Misschien als Wout en Mathieu weg zijn"

wo 10/01/2018 - 11:59 Zdenek Stybar (32) jaagt ook in 2018 op zijn eerste grote klassieke overwinning. "Als het lukt, is het top. Als het niet lukt, dan heb ik een hele mooie ervaring op de weg gehad", zegt de Tsjech.

"Patrick heeft altijd gelijk"

"Zdenek Stybar moet wat meer ontspannen zijn. Hij is soms te gefocust", vertelde Patrick Lefevere op de ploegvoorstelling van Quick-Step Floors aan Sporza. "Als Patrick dat zegt, dan is dat zo. Hij heeft altijd gelijk", lacht Stybar.

"Ik was tot nu toe altijd heel druk bezig met het winnen van een klassieker. Misschien focuste ik te veel op de overwinning en heb ik hier en daar iets gemist."

"Maar dit is een nieuw jaar en ik zal het een beetje anders proberen aan te pakken. Mijn zoontje helpt me daarbij."

"Het is niet meer alleen fietsen, fitnessen, eten en rusten. 's Ochtends moet ik voor de training met een treintje spelen, anders laat hij me niet los. Het is anders dan de voorbije jaren."

"Van der Poel vliegt, echt ongelofelijk"

Zdenek Stybar won al ritten in de Tour en de Vuelta en de Strade Bianche, maar heeft nog altijd geen kassieklassieker op zijn erelijst staan. 

"Ik ben van het veld naar de weg overgestapt voor die klassiekers. Dat zijn mijn doelen. Ik blijf daar in geloven en ik blijf daar voor trainen. Als het lukt, dan is dat top. Als het niet lukt, dan heb ik mooie ervaringen en belevenissen op de weg gehad."

Volgt Stybar het veldrijden nog? "Ik heb af en toe gekeken. Ik denk dat Van der Poel wereldkampioen wordt. Hij vliegt, dat is echt ongelofelijk. Ik vind hem echt leuk om naar te kijken."

"Of ik zelf terugkeer naar het veld? Dat kan ooit het geval zijn, want ik vind het nog altijd heel leuk. Misschien wacht ik wel tot Wout en Mathieu weg zijn. Ik wou dit jaar ook enkele crossen doen, maar twee of drie veldritten zoals vorig jaar is niet de moeite waard. Als ik er als sportman echt van wil genieten, dan moet ik meer crossen."