Lampaert: "Kopman? Dat is allemaal makkelijk gezegd"

wo 10/01/2018 - 14:00 Yves Lampaert (26) brak vorig seizoen door met een zege in Dwars door Vlaanderen. Dit jaar wil de Quick-Step-renner bevestigen. "Ik ben tevreden met mijn positie in de ploeg", stelt de West-Vlaming bij Sporza.

"Ik wil de Tour-selectie halen"

"Of ik klaar ben voor de volgende stap? Ik denk het wel. Ik heb een goeie winter gehad en ik ben klaar om weer degelijk te presteren. Ik heb natuurlijk het voorjaar aangestipt, maar ik wil ook de Tour-selectie halen", legt Yves Lampaert uit.

Lampaert is ambitieus, maar heeft binnen zijn ploeg ook veel concurrenten. Ook Terpstra, Gilbert en Stybar mikken op zeges. "We moeten onze sterkte in de breedte uitspelen. We beschikken over verschillende pionnen om de finale naar ons hand te zetten. We moeten dat als een voordeel zien", antwoordt Lampaert.

"Met Tom Boonen in de ploeg waren er strikte orders. Dit jaar zal er  anders gereden worden, denk ik. Dat zal zichzelf wel uitwijzen."

"Vertrekken? Ik heb daar nog niet bij stilgestaan"

Heeft Yves Lampaert nog nooit overwogen om andere oorden op te zoeken en elders kopman te worden? "Ik heb daar nog niet bij stilgestaan. Dat is een mogelijkheid in de toekomst, maar ik voel me goed in deze positie", vertelt Lampaert aan Sporza.

"Kopman zijn, dat is allemaal makkelijk gezegd. Je moet daar mentaal sterk voor zijn. Er zijn veel renners in het peloton die zeggen dat ze kopman zijn, maar daar kijk ik raar naar als ik hun palmares bekijk. Over wie ik het heb? Daar plak ik geen namen op", lacht de titelhouder in Dwars door Vlaanderen.

"Er rijden genoeg renners rond die denken dat ze kopman zijn en die er veel te weinig van bakken, renners die in deze ploeg op de eerste rij staan om te mogen werken."

"Zo wil ik niet zijn. Ik ben tevreden met mijn positie. Ik kan relaxed rijden en win ook mijn koersen. Als ik zo blijf werken, zal het allemaal wel volgen."

Et c'est parti! 2018, let's go! Best wishes to all of you! 📸 @sigfrid_eggers

Een bericht gedeeld door Yves Lampaert (@yveslampaert) op

"Ik zit in Spanje, terwijl mijn broer afziet op het land"

Yves Lampaert beseft als boerenzoon dat hij een mooi leven lijdt als coureur. "Zeker. Op de fiets is het soms afzien, maar ik amuseer me", antwoordt de West-Vlaming.

"Ik zit nu in Spanje, terwijl mijn broer afziet op het land en mijn zus overuren draait op de spoedafdeling in Tielt. En mijn vriendin werkt natuurlijk ook hard", geeft Lampaert voor alle zekerheid nog mee.